BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBir milyarderin çöküşü----

Bir milyarderin çöküşü

Bir milyarderin çöküşü
06 Temmuz 2013 - 16:02 www.finansgundem.com

Brezilyalı milyarder Eike Batista'nın servetinin neredeyse tamamı bir yılda eridi

Brezilya'nın en ünlü milyarderi Eike Batista, düşen hisse senedi fiyatları nedeniyle mal varlığının bir yıl içinde yüzde 91 oranında azalması yüzünden iş imparatorluğunu dağıtmaya mecbur kaldı.
Batista'nın petrol, maden, enerji ve lojistik üzerine yaklaşık 20 şirketten oluşan büyük işletmesinin değeri geçmişte 60 milyar dolardan fazla iken şimdi hisse senetlerinin neredeyse değersiz olduğu belirtiliyor. Geçen yıl Brezilya'nın en zengin ve dünyanın ise en zengin 8. işadamı olan girişimcinin servetinin, aynı yılın Mart ayında 34,5 milyar dolardan neredeyse 2,9 milyar dolara düştüğü ifade ediliyor. Şirketlerin dağılması tamamlandığında, Batista, 1-2 milyar dolar aktif ve 1,7 milyar dolar civarında borç bırakmış olacak.
BREZİLYA EKONOMİSİ İÇİN UYARI
Batista, iflası önlemek için, EBX Grubu şirketlerinde kalan hisselerin çoğunluğunu satmak zorunda kalacak. Raporlar, Batista'nın portfolyosunda muhtemelen kalan tek büyük aktifin Açu Limanı olduğunu gösteriyor. Batista'nın servetinin yok olması, durgun ve zayıflayan ekonomisi ve para birimi ile tünelin ucunda ışık göremeyen yatırımcının güveninin çökmesiyle Brezilya'nın durumuna benzetiliyor. Bazı analistler Batista'nın yatırımcılara ülkesinin potansiyelini abarttığı görüşünü taşıyor.
Brezilya'da 2010 yılında yüzde 7,5 gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) artışın yerini 2012 yılında yüzde birin altında büyüme aldı. 2013 ve 2014 yıllarında 2 ila 3 oranında büyüme beklenmekle birlikte, ekonomistler Eike Batista'nın batışının ekonomide teşvik stratejilerinin çalışmadığı Brezilya hükümeti için alarmı verdiğini söylüyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)