BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBioNTech aşısı etkinlik oranları açıklandı!----

BioNTech aşısı etkinlik oranları açıklandı!

BioNTech aşısı etkinlik oranları açıklandı!
09 Temmuz 2021 - 17:42 www.finansgundem.com

İngiltere Halk Sağlığı Kurumu (PHE), ülkede 1 milyon kişiye uygulanan Pfizer - BioNTech ve AstraZeneca Kovid-19 aşılarının etkinlik oranlarını paylaştı.

İngiltere Halk Sağlığı Kurumu (PHE), ülkede uygulanan Pfizer-BioNTech aşılarının etkinlik oranını açıkladı. Aşının uygulandığı 1 milyon kişi üzerinde yapılan çalışmada, aşıların yüksek risk gruplarında semptomatik Kovid-19 enfeksiyonuna karşı etkili olduğu belirtildi.

İKİNCİ DOZDA KORUMA ORANI YÜZDE 93'E YÜKSELİYOR

Araştırmada, bir doz Pfizer - BioNTech veya AstraZeneca Kovid-19 aşısının virüse karşı yüzde 60 etkili olduğu belirtilirken, 16 ila 64 yaş arasındaki kişilerde ikinci dozun ardından koruma oranının Pfizer-BioNTech için yüzde 93'e ve AstraZeneca için yüzde 78'e yükseldiği aktarıldı.

64 yaşın üzerindeki kişiler için yapılan çalışmada ise Pfizer - BioNTech’in ikinci dozdan sonra yüzde 87, AstraZeneca’nın ise yüzde 76 etkili olduğunun altı çizildi.

‘ARAŞTIRMA İKİ DOZDAN SONRA YÜKSEK DÜZEYDE KORUMA OLDUĞUNU GÖSTERİYOR’

Konuyla ilgili açıklama yapan PHE'nin Bağışıklık Bölüm Başkanı Dr. Mary Ramsay, "Yayımlanan gerçek dünya verileri, Covid-19'a karşı klinik olarak savunmasız olan çoğu kişinin 2 doz aşıdan sonra yüksek düzeyde koruma altında olduğunu gösteriyor" dedi.

ABD 3. doz aşıya karar verdi

 

Dr. Fauci: Haziran ayında Kovid-19'dan ölenlerin yüzde 99’u aşısızdı

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)