BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD 3. doz aşıya karar verdi----

ABD 3. doz aşıya karar verdi

ABD 3. doz aşıya karar verdi
09 Temmuz 2021 - 17:15 www.finansgundem.com

Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi, Kovid-19 aşısı olan kişilerin, şimdilik 3. bir doza ihtiyaç duymadığını açıkladı.

Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), tam olarak aşılanmış ABD'lilerin üçüncü bir doz Kovid-19 aşısına ihtiyaç duymadığını açıkladı.

FDA ve ABD Hastalık Önleme Merkezleri tarafından yapılan ortak açıklamada, “Eğer bilim, ek doz aşıya ihtiyaç duyulduğunu gösterirse, her zaman takviye dozlar için hazırız.” denildi.

Pfizer başvuracağını açıkladı

ABD ilaç firması Pfizer’ın Alman ortağı BioNTech ile ürettiği Kovid-19 aşısının üçüncü doz uygulaması için ABD Gıda ve İlaç Dairesine başvuru yapacağı belirtilmişti.

Pfizer’dan Assoicated Press’e yapılan açıklamada, şirketin salgına bağışıklığı artırmak ve potansiyel olarak Kovid-19 varyantlarının yayılmasını durdurmak amacıyla üçüncü doz aşı onayı için FDA’ya izin başvurusu yapacağı kaydedildi.

Açıklamada, mevcut aşının, Hindistan’da ortaya çıkan Delta varyantına karşı güncellendiği belirtilerek ikinci dozun ardından 12 ay içinde yapılacak üçüncü doz Kovid-19 aşısının virüsün yeni varyantlarını önlemede kuvvetli etkisi olacağı ifade edildi.

Pfizer ile BioNTech'in geliştirdiği BNT162b2 adındaki Kovid-19 aşısına, 11 Aralık 2020’de FDA tarafından pandemi ile mücadele için “acil kullanım onayı” verilmişti.

ABD ordusu gençlik hapını test ediyor

Lübnan'da eczaneler ilaç sıkıntısı nedeniyle grev başlattı

Delta'dan çok kötü haber... Sonuçlar şoke etti!

Güney Kore'de korona önlemleri 4. seviyeye çıkarıldı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.09 Temmuz 2021 22:32

    BIRİNCİ DOZ AŞILAR TAMAMLANMADAN 3.DOZ AŞI YAPILMAMALI ÜLKEMIZDE 18 YAŞ ALTINDA OLANLAR DA ISTERLERSE AŞI OLABİLMELİ GENÇLERE KORONA BULASIR DIYE AYLARCA OTOBÜSLERE BİNDİRİLMEDİ SAAT KISITLAMASI UYGULANDI