BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDr. Fauci: Haziran ayında Kovid-19'dan ölenlerin yüzde 99’u aşısızdı----

Dr. Fauci: Haziran ayında Kovid-19'dan ölenlerin yüzde 99’u aşısızdı

Dr. Fauci: Haziran ayında Kovid-19'dan ölenlerin yüzde 99’u aşısızdı
09 Temmuz 2021 - 16:31 www.finansgundem.com

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci, Haziran ayında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybeden 10 Amerikalıdan en az 9’unun aşısız olduğunu bildirdi.

Dr. Fauci, Haziran ayında ABD’de koronavirüs kaynaklı ölümlerin yüzde 99,2’sinin aşılanmamış kişilere bağlanabileceğini söyledi.

The Guardian’a göre, bazı bölgelerde aşı yaptırma konusundaki yaygın tereddüt ve Delta varyantının hızla yayılması nedeniyle bu sonuç sağlık yetkilileri tarafından endişe verici olarak değerlendirildi.

Maryland eyaleti bu hafta, Haziran ayında hayatını kaybedenlerin yüzde 100’ünün aşılanmadığını, hastalığa yakalanan veya hastaneye kaldırılanların yüzde 93’ünden fazlasının ise benzer şekilde korunmasız olduğunu bildirdi.

ABD’de uygulanan aşıların Delta varyantına karşı etkili olduğu bildirilirken, bu varyant ülkede baskın tür haline geldi.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’ne (CDC) göre, Delta varyantı ülkedeki tüm yeni vakaların yüzde 50’sinden fazlasını ve bazı bölgelerdeki vakaların yüzde 80’ini oluşturuyor.

CDC verileri, 18 yaş ve üstü ABD’li yetişkinlerin yaklaşık yüzde 67’sinin en az bir doz aşı aldığını, yüzde 58’inin ise tam olarak aşılandığını gösteriyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)