BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaBilim insanları sivrisinekleri neyin çektiğini keşfetti!----

Bilim insanları sivrisinekleri neyin çektiğini keşfetti!

Bilim insanları sivrisinekleri neyin çektiğini keşfetti!
20 Ekim 2022 - 08:54 www.finansgundem.com

ABD’de yapılan bir araştırma, sivrisineklerin hangi insanları ısıracağını nasıl seçtiğine dair önemli bulguları ortaya koydu.

Bazı insanların sivrisinekler tarafından yoğun bir şekilde ısırılmasının sebepleri bulundu. New York’taki Rockefeller Üniversitesi’nde görevli nörobiyolog Leslie Vosshall, insanların ürettiği bazı kimyasalların sivrisineklerin ilgisini çektiğini ve bundan dolayı bazı insanları çok sayıda sinek ısırırken bazılarını ise teğet geçtiğini ortaya çıkardı.

Bazı bireylerin yaydıkları koku yüzünden sivrisinekleri adeta kendilerine çektiğini duyuran bilim insanları, “Sivrisinekleri çeken kişilerde bu kimyasal oranı yüksek ve bu da kokuya sebep oluyor. Kötü haber şu ki sivrisinekler bu kokuya sadık kalıyor” dedi.

EĞER CİLDİNİZDE KİMYASAL YÜKSEK ORANDAYSA...

Vosshall, “Eğer sizin cildinizde de bu kimyasal yüksek orandaysa, pikniğe gittiğinizde en çok ısırılacak olan kişi sizsiniz” diye konuştu.

Araştırmada yer alan Maria Elena De Obaldia, 64 gönüllüden koku örnekleri aldıktan sonra sivrisinekler üzerinde denemeler yaptı. Kimyasal oranı en yüksek olan koku örneğinde çok sayıda sivrisinek olduğunu söyleyen uzmanlar, “En yoğun koku saçan örnekte, en az koku saçan örneğe oranla 100 kat daha fazla sivrisinek geldi” dedi.

BUNDAN KURTULMAK MÜMKÜN DEĞİL

Aedes aegypti türü sivrisineğin kullanıldığı araştırmada, diğer türlerle de incelemeler yapılabileceği kaydedildi.

Vosshall, “Sivrisinekler ciltte belli asit seviyelerinin yüksek olmasına göre vücuda yaklaşıyor. Bu yağlı moleküller cildin doğal yağ katmanını oluşturuyor ve herkeste farklı. Ciltte yaşayan sağlıklı bakteriler bu asitleri yiyerek insanın kokusunu oluşturuyor” dedi. Ünlü bilim insanı, “Bu kokuyu cilt sağlığınıza zarar vermeden gideremezsiniz” şeklinde konuştu

SİNEK İLAÇLARI DA YETMEZ

Sözcü'de yer alan habere göre bilim insanları, sivrisineklerin de evrim geçirdiğini dile getirirken, cilde sürülen sinek ilaçlarının etkisiz kalabileceğini ifade etti.

Cell dergisinde yayınlanan araştırmada, koku alma duyusu yok edilen bir sivrisineğin yine de ciltte bu kimyasal oranı yüksek olan bireye gittiği ortaya çıktı. Vosshall, “Sivrisinekler dayanıklı. Ve her şeye rağmen bizi bulup, bizi ısırmak için birçok yedek planları var” ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Kadıoğlu: Dünyanın en tehlikeli hayvanı sivrisineklerde artış var

Bilim insanlarından yeni yöntem: Sivrisineklerle aşı!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)