BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBeyaz Saray’dan ABD ekonomisi raporu----

Beyaz Saray’dan ABD ekonomisi raporu

Beyaz Saray’dan ABD ekonomisi raporu
19 Şubat 2015 - 15:52 www.finansgundem.com

Rapora göre ABD ekonomik toparlanması zayıf gelir büyümesi, eşitsizlik ve düşük işgücüne katılım oranları nedeniyle zayıflıyor.

AYÇA KARACA – FINANSGUNDEM.COM

Financial Times’ta yer alan ve Beyaz Saray tarafından yayınlanan raporda ABD  ekonomik toparlanmasına yönelik riskler tanımlanıyor. Rapora göre hızlanan ABD ekonomik toparlanması zayıf gelir büyümesi, eşitsizlik ve düşük işgücüne katılım oranları nedeniyle zayıflıyor.

Başkan Obama’nın Ekonomik Danışmanlar Konseyi’nin tahminlerine göre ekonomik büyüme 2018’e kadar trendin üzerinde gerçekleşecek ve işsizlik oranları da %5’in altında olacak. Bu dönemin rekor düzeyde kesintisiz özel sektör iş kazanımlarının olduğu bir dönem olması bekleniyor.

Konsey yıllık raporunda, güçlenen ekonomik görünümün yetersiz ücret büyümesi, bozuk gelir dağılımı ve işgücü katılım oranlarının diğer büyük ülkelerden daha düşük olması nedeniyle gölgelendiğini belirtiyor.

Geçtiğimiz 65 yıl boyunca orta sınıfın gelirini her jenerasyonda ikiye katladığına ancak bu dönemde nerdeyse hiç büyüme işareti göstermediğine de dikkat çekiliyor.

Her ne kadar enflasyona göre ayarlanmış saatlik kazanç oranları 2013’te %0,7 ve 2014’te %0,8 artış gösterse de “bu oran on yıllar boyunca yetersiz artış gösteren ücretlerdeki açığı kapatmaya yeterli değil“ ifadesi kullanılıyor. Başkan Obama da bu konuda “Her ne kadar ekonomik kalkınma daha fazla yaşamı etkilese de fırsatlar ve çalışma arasında daha fazla bağlantı kurmalıyız” yorumunda bulunuyor.

Bu rapor Başkan Obama’nın bu ay altyapı ve eğitim harcamalarının finansmanı amacıyla zenginlere ve çok uluslu şirketlere daha fazla vergi artışı öngören 4 trilyon dolarlık bütçe teklifinden sonra yayınlandı.

Yıllık rapor, iş vergi reformu, daha yüksek asgari ücret, ücretli izin, serbest toplum koleji ve daha büyük çocuğa devlet desteği gibi birçok konuyu yeniden ele alıyor.  Ancak bu gündemin Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu ve kendi politikalarını geçirmeye çalıştıkları Kongre’de önemli bir mesafe kaydetme şansının az olduğu vurgulanıyor.
Beyaz Saray raporu, ABD’nin hane halkı servetinin ve ticaretin Büyük Depresyon’u aşan bir oranda çöktüğü finansal krizden sonra sürekli bir kalkınma içinde olduğunu belirtiyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)