BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBernanke'nin halefinin işi zor!----

Bernanke'nin halefinin işi zor!

Bernanke'nin halefinin işi zor!
24 Haziran 2013 - 14:31 www.finansgundem.com

Bernanke'nin Fed'de oturttuğu sistemin ve para politikasının ardından halefinin işinin zor olduğu söyleniyor

ABD merkez bankası Federal Reserve Başkanı Ben S. Bernanke'nin uyguladığı para politikası stratejisinin Şubat 2014'te yeni göreve başlayacak olan Fed patronunun işini zorlaştırdığı söyleniyor.
Bernanke'nin liderliğindeki Fed varlık alımlarını azaltmak ve faiz oranlarını yükseltmek için gerekli şartları açık bir şekilde ortaya koyarken, bu hedeflere ulaşmanın kritik öneminden dolayı bir sonraki başkanın karakterinin şu an en önemli şey olarak görünmüyor.
New York'ta bulunan JPMorgan Chase & Co. şef ABD ekonomisti Michael Feroli, "Genellikle Fed Başkanları istedikleri şeyi yapabilecek yetkide geliyorlar. Bu sefer gelecek olan kişi baya katı bir yapıyla karşı karşıya olacak" dedi.
Ben S. Bernanke'nin ikinci 4 yıllık dönemi 31 Ocak'ta sona eriyor. Her ne kadar Bernanke veya Beyaz Saray görevi kesin olarak bırakacağını söylemese de Barack Obama geçtiğimiz hafta bir TV röportajında Bernanke'nin "kendi isteğinden bile fazla" görevde kaldığını belirterek dönem sonunda ayrılabileceği sinyalini vermişti.
Bernanke'nin çalışmalarından bir tanesi Federal Açık Piyasa Komitesi'ni (FOMC) daha transparan ve demokratik yapmak oldu. Eski bir Fed yetkilisi Roberto Perli, Bernanke'nin Fed Başkanı olarak merkezi rolünü çok öne çıkarmadığını ve bu yüzden kendisinden sonra gelecek olan başkanın da bunu değiştirmesini zorlaştırdığını ifade etti.
Bernanke'nin yerine geçebilecek adaylar arasında kulislerde en yüksek sesle konuşulan isim ise 2010 yılından bu yana başkan yardımcılığı yapan Janet Yellen.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)