BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBerat Kandili bu gece idrak edilecek----

Berat Kandili bu gece idrak edilecek

Berat Kandili bu gece idrak edilecek
06 Mart 2023 - 13:38 www.finansgundem.com

Regaip ve Miraç kandillerinin ardından gelen, İslam dünyasında büyük bir yeri olan Berat Kandili'nde milyonlarca kişi geceyi ibadet ile geçirecek.

İslam alemi için en kutsal günlerden biri olan Berat Kandili bu yıl; mübarek üç ayların ikinci ayı olan Şaban ayı içerisinde, bugün (6 Mart Pazartesi) idrak edilecek.

BERAT GECESİ'NDE NE OLMUŞTUR?

Berat Kandili, Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfûz'dan Dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Buna "inzâl" denir. Kadir Gecesi'nde ise Peygamber'e ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır. Buna da "tenzîl" denir.

Hazreti Muhammed'in, Berat Gecesine ilişkin şöyle buyurduğu ifade edilir: "Şaban ayının 15'inci gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim' buyurur.

Bu gecede Allâh'ın affı ve bağışlamasının çok olacağı müjdelendiğinden, bu geceye "Berat Gecesi" denilmiştir. Berat gecesi hicri aylardan şaban ayının onbeşinci gecesidir. Berat Gecesi İslam alemi için en hayırlı gecelerden biridir. Zira bu gece amel defteri yazılır.

EMİNE ERDOĞAN'DAN KANDİL MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Rabbimizin sonsuz rahmetini bahşettiği Berat Gecesi'nde darda olan kalplerimizin şifa bulmasını, birlik içinde Ramazan-ı Şerif'e kavuşmayı diliyorum. Bu kutlu gecenin kudreti, sevgi ve kardeşlikle birbirine tutunan milletimizin dirliğini daim etsin" sözlerini kullandı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ'TAN KANDİL PAYLAŞIMI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da, tüm İslam aleminin Berat Gecesi’ni tebrik ederek, “Bu mübarek zamanları yaralı ve acılı yüreklerle idrak ederken milletçe büyük bir dayanışma ve yardımlaşma ile depremin yaralarını sarmaya gayret ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Yarın gece Berat Kandili

 

Miraç Kandili bu gece idrak edilecek

 

Mevlit Kandili idrak edildi