BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBDDK'dan bankalara 'döviz işlemi' talimatı----

BDDK'dan bankalara 'döviz işlemi' talimatı

BDDK'dan bankalara 'döviz işlemi' talimatı
27 Nisan 2022 - 23:31 www.finansgundem.com

BDDK, bankalardan platformlar aracılığı ile gerçekleştirdikleri döviz işlemlerini şube, hazine ve mobil bankacılığa taşımasını istedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalara kredilerle ilgili yaptığı bilgilendirmede, kredilerin kullandırım amacına aykırı işlemlerin önlenmesi için yabancı para birimi işlem platformlarında yeni işlem yapılmaması konusunda uyarıda bulundu.

BDDK, döviz alım satım işlemlerine ilişkin olarak bankalara gönderdiği açıklamada, "Tüm müşterilerin direkt erişiminde olan yabancı para (YP) işlem platformlarından yeni işlem yapılmaması, limit belirlemelerinin gözden geçirilmesi, müşteri memnuniyetinin sürekliliğinin sağlanması bakımından YP işlem taleplerinin şubeler, hazine birimleri, mobil ve internet bankacılığı kanalları üzerinden gerçekleştirilmesinin sağlanması gerekli görülmektedir" ifadelerine yer verdi.

BDDK ilgili talebine gerekçe olarak, bankaların mevcut kaynaklarının verimli şekilde kullanılmasının sağlanmasına, kaynakların ekonomik faaliyetleri desteklemeyen, rant elde etmek amacıyla kullanılmasının önlenmesine yönelik olarak; ilgili kredinin kullandırım amacına aykırı işlemlerin gerçekleştirilmemesine yönelik bankalarca gerekli görülecek kontrollerin azami seviyede oluşturulmasını gösterdi.

94 milyar euroluk banka kredisinde batma riski!

 

Moody's: Avrupa bankacılık sistemlerinde görünüm durağan

 

Dünya Bankası: Savaş kaynaklı fiyat şokları yıllarca sürebilir

 

Merkez bankalarının varlıklarında daralma olacak

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)