BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMoody's: Avrupa bankacılık sistemlerinde görünüm durağan----

Moody's: Avrupa bankacılık sistemlerinde görünüm durağan

Moody's: Avrupa bankacılık sistemlerinde görünüm durağan
27 Nisan 2022 - 12:39 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ekonomideki son gelişmelere ilişkin değerlendirme yaptı. Kuruluş, Avrupa'daki bankacılık sistemlerinin büyük çoğunluğunun görünümünün "durağan" seviyede olduğunu açıkladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Avrupa'da bankacılık sistemlerinin büyük çoğunluğunun görünümünün "durağan" olduğnu söylerken, Baltık ülkelerinin bankacılık sistemlerinin görünümünün ise "negatif" olduğunu belirtti.

Yunanistan ve Norveç'te görünüm pozitif

Yunanistan ve Norveç'in bankacılık sistemlerinin görünümlerinin ise "pozitif" olduğu aktarılan açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşının enflasyonu artırması ve tedarik zincirlerinde aksamaya neden olmasıyla çoğu Avrupa ekonomisinin salgın sonrasında toparlanmasının nispeten daha yavaş olmasının beklendiği aktarıldı.

14 Avrupa ülkesinden 2'sinin bankacılık sistemi "pozitif" görünümde

14 Avrupa ülkesinden sadece 2'sinin bankacılık sisteminin "pozitif" görümüme sahip olduğu belirtilen açıklamada, Avusturya, Çekya, Finlandiya, Macaristan, İrlanda, Polonya, Portekiz ve Slovakya'nın bankacılık sistemlerinin "durağan" olduğu bildirildi.

Açıklamada, Estonya, Letonya ve Litvanya'nın bankacılık görünümünün "negatif" olduğu, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin bankacılık görünümünün pozitiften durağana çevrildiği, Norveç'in bankacılık sisteminin görünümünün ise durağandan pozitife güncellendiği kaydedildi.

Moody's Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Kredi Uzmanı Louise Welin, "Salgın sonrası ekonomik toparlanmaların önümüzdeki 12-18 ay boyunca devam etmesini beklediğimizden bu bankacılık sistemlerinin çoğu için görünüm istikrarlı. Ancak Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, daha yüksek enflasyona ve tedarik zinciri kısıtlamalarına neden olduğundan bu (toparlanma) daha ılımlı hızda olacak" dedi.

Moody's'ten küresel enflasyon tahmini

Moody's: Rusya temerrüde düşmüş olarak değerlendirilebilir

Moody's: ABD bankacılık sistemi, istikrarlı kalacak

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)