BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBDDK'dan Bank Asya açıklaması----

BDDK'dan Bank Asya açıklaması

BDDK'dan Bank Asya açıklaması
10 Ocak 2014 - 15:30 www.finansgundem.com

BDDK, bankalar hakkında çıkan olumsuz haberler için açıklama yaptı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), resmi internet sitesinde yapılan basın açıklamaları ile kurum başkanı tarafından yapılan açıklamalar dışındaki haberlere itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi. BDDK'dan yapılan açıklamada, son günlerde bazı basın ve yayın organlarında BDDK kaynak gösterilerek yapılan haberlerde, bankacılık sektörünün itibarını zedeleyebilecek ifadelere yer verilmesi nedeniyle kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulduğu belirtildi.

Bankacılık Kanunu hükümleri ile finansal piyasalarda güven ve istikrarın sağlanması, kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışması ve tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunması görevinin BDDK'ya verildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bu itibarla, kurumumuz resmi internet sitesinde yapılan basın açıklamaları ve kurum başkanı tarafından yapılan açıklamalar dışındaki haberlere itibar edilmemelidir. Bu bağlamda, 24 Aralık 2013 tarihli ve 2013/39 sayılı basın açıklamamızda yer verilen hususlara riayet edilerek finans sektörü ve ülkemizde faaliyet gösteren bankalar hakkında güven ve itibarı zedeleyici yayınlarda bulunulmaması ve gerçeğe aykırı bu tür yayınlardan kaçınılması kanuni bir zorunluluktur. Aksi takdirde Kanun ile verilen görev ve yetki çerçevesinde işlem yapılacağı hususunun bir kez daha hatırlatılmasında fayda görülmektedir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sakarya12 Ocak 2014 22:42

    hırs uğruna bankalara iftira atmak ekonomiye vurulmuş hançer gibi olur ama bu hançer anca yaralayacak ama öldürmeyecek

  • bddk 10 Ocak 2014 23:02

    çevir kazı yanmasın bddk. koltuk sevdam var bir cacık yapmam modunda açıklamalar. bağımsız kurulmuş. daha ne zaman bu kanunu harekete geçireceksin. nasıl bir haber çıkacakta bu kanunu uygulayacaksın..

  • matem10 Ocak 2014 19:31

    akp nin hırsızlık savunucuları, tövbe memleketi düşünüyorsanız, ya işe almıştır sizi ya ihale almışsındır ya siyasetçi akraban vardır yoksa bu hırsızlığı hangi onurlu insan hangi müslüman savunur. günahınız yokmuş gibi çakallığa devam edip iyice cehennemi garantileyin rantçı hırsızlar

  • kenan olgun10 Ocak 2014 18:41

    tayyipten emri almışlar, emeklilik fonları da öyle habire asyab hissesi satıyor, kamu parasını belki çekmiştir ama cemaate gücün yetmez, onların adamları gönülden hizmet ediyor, senin adamların ise para, menfaat kavgasında. işte aranızdaki fark bu. cemaat hep devam edecek bence ama sen gidicisin..

  • mali10 Ocak 2014 18:40

    Bank asyada bizi batırdınız. Bu ülkede devlete ve hükümete güvenilerek yatırım yapılmaz, ne zaman ne yapacağı belli değil.

  • çekin.10 Ocak 2014 18:26

    çekin paranızı kardeşin. devletin içine gizlice sızmış ne idüğü belirsiz örgütü mü besleyeceksiniz. kanmayın. gerçekleri gördünüz. duyarlı vatandaş gibi gereğini yapın. örgüt kurmak suç değilde mevcut pranı çekmek mi suç.. yuhh yani..

  • Murat10 Ocak 2014 17:46

    Konuşmayı bırak ey BDDK da icraat yap. Sabah ve Star gazetelerinin yaptığı hapis cezası gerektiren suçtur. Konumunun hakkını verip suç duyurusunda bulunabilecek misin yoksa Başbakan'dan izin mi isteyeceksin!

  • fatih301810 Ocak 2014 16:33

    olması gerekeni niye söylüyorsunuz arkadaş...YAPANLARA SORUŞTURMA AÇSANIZA.HİÇ Mİ YAPTIRIM GÜCÜNÜZ YOK.YOKSA ???? ...bilginiz yoksa yapanları herhangi bi forum sitesine girin hepsini görürsünüz.

  • vatandaş10 Ocak 2014 16:09

    İtibarı falan boşver hocam sende, bu bankanın içi dolumu boşmu,tekrar bir imarbank vakası yaşanmasın.Elin hatalarını halk olarak sonra bize ödetmeyin.Bankanın kasasında para varmı onu söyleyin siz...

  • tskbzede.10 Ocak 2014 16:06

    allah aşkına asya bankı anladıkta bu tskb nin hareketleri ne böyle.endeks çıkıyor düşüyor.endeks düşüyor düşüyor.ne biçim bir hisse.