BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBazı ürünlerin AB'ye ihracat yasağı kaldırıldı----

Bazı ürünlerin AB'ye ihracat yasağı kaldırıldı

Bazı ürünlerin AB'ye ihracat yasağı kaldırıldı
04 Nisan 2022 - 16:18 www.finansgundem.com

AB Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, Türkiye’de yetiştirilen ceviz, zakkum ve yalancı akasya üretim materyallerinin AB’ye ihracat yasağı kaldırıldı.

AB’nin 2019 Aralık ayından itibaren yürürlüğe giren 2016/2031 sayılı “Bitki Zararlılarına Karşı Koruyucu Önlemler Tüzüğü” kapsamında tanımlanan Yüksek Riskli Bitkilere ait liste, 2018/2019 sayılı Yönetmelik ekinde yayınlanmış ve bu kapsamda 35 bitki türünün AB’ye ihracatı yasaklanmıştı.

Yüksek Riskli Bitkiler kapsamında yer alan Ceviz, Zakkum ve Yalancı Akasya hakkındaki yeni yönetmelik AB tarafından yayınlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ceviz, zakkum ve yalancı akasya ile ilgili ürün bilgileri, potansiyel zararlılar ve değerlendirmeleri ile bitki sağlığı tedbirlerini içeren dosyalarda, Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) tarafından risk değerlendirmesi yapıldı.

EFSA raporları doğrultusunda, AB tarafından 28 Mart 2022 tarihinde tarafından yayınlanan 2022/490 sayılı yönetmeliğe göre; Türkiye’de yetiştirilen ceviz, zakkum ve yalancı akasya üretim materyalleri yüksek riskli bitkiler listesinden çıkartıldı.

Söz konusu üretim materyalleri, yönetmelik ekinde yer alan şartları sağlaması halinde ülkemizden AB’ye ihraç edilebilecek.

Kimya sektörü ihracatı 7,5 milyar doları aştı

 

Muş: Tüm zamanların en yüksek Mart ayı ihracat rakamı

 

Almanya'da ihracat beklentilerin üzerinde

 

Rusya gıda ihracatını sadece dost ülkelere yapacak

 

Rusya ayçiçeği yağı ihracatına geçici kota getiriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)