BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin'Bazen de böyle' dedirten hayat----

'Bazen de böyle' dedirten hayat

'Bazen de böyle' dedirten hayat
01 Nisan 2016 - 14:06 www.finansgundem.com

Kıbrıslı yazar, yönetmen, gazeteci ve sanatçı İlke Susuzlu, yolculuk yapmayı sevenler için “Bazen De Böyle” kitabını çıkardı

“Bir bisiklet pedalının boşa dönmesi gibi geçer zaman. Ya zincirinin dolanmasını bekler ya da hızının azalmasını aciz yürekler... Sonra aniden öykünüz yeniden ivme kazanır! Nedensizce! Yokuşa zorlukla tırmanan hayatınız bir anda yokuş aşağı akıp gider” diyen Susuzlu, kitabının tanıtım cümlesinde. Susuzlu, annesi Güzay Susuzlu ve eşi Tülin Boz Susuzlu’ya armağan ettiği denemeleri İngiltere, Kıbrıs ve Türkiye üçgeninde yolculuklarda ürettiğini söyledi. “Seyahatlerin verdiği ilhamla deneme kitabımı yazdım” diyen Susuzlu, “İnsanoğlu olarak zaten bu dünyayı seyahate geliyoruz. Bizim olmayan, bize ait olamayan bir dünyayı tanımaya, anlamaya, algılamaya çalışarak yaşamlarımızı tüketiyoruz. Bu kitap da İlke Susuzlu’nun seyahatinin küçük bir kısmını oluşturuyor. Hayatın ne olduğunu farklı duraklarda anlayarak ya da farklı coğrafyalarda kendimi keşfederek kalemi elime alıyorum ve başlıyorum yazmaya. Ayrıca farklı ülkelerde yaşayan birisi olarak tüm edindiğim zenginliklerimi ve yol hikayelerimi bu eserde biraraya getirdim de diyebiliriz. Ve seyahat hiç bitmiyor nefes aldığım sürece. Keşfedilecek yeni yollar olduğu sürece kalem kağıt da olacak” şeklinde konuştu.

Kıbrıs'ta Mağusa Sanat Tiyatrosu'nun da Genel Yönetmeni olan İlke Susuzlu, gerçekten sanatçı bir ailede yetişmiş. Babası Alper Susuzlu, 36 yıllık bir sanat yaşamı olan ve Kıbrıs Türk Komedi Tiyatrosu'nun önemli tiyatro sanatçılarından ve aynı zamanda tanınan bir karikatürist. Annesi ise sanat yönetmeni. Eşi Tülin Boz Susuzlu Mağusa Çocuk Tiyatrosu Koordinatörü. İlke Susuzlu, böyle bir ailenin ve yaptıkları işin bol seyahatli bir iş olmasından da böyle bir kitabın ortaya çıktığını söyledi.

BOHÇADA YOK YOK

Denemelerin içinde hüzün, mutluluk olduğu kadar umut ve sinirlilik duygularının her birinin olduğunu söyleyen Susuzlu, “Bu kitapta hayatın her repliğine ve herkesçe tanık olunacak duygu hallerine rastlıyorsunuz. Kendi yaşanmışlıklarıma başkalarınınkini de ekleyerek yolculuğa devam ediyorum. Bohçamın içinde yok yok. O’ndan, bu’ndan şu’ndan parçalar var. Çok tanıdık, bu yüzden samimi. Evet böyle dedirtecek duygudaşlık halleri var “Bazen De Böyle”de” dedi.

ON DÖRT YILLIK HİKÂYELER

Tilki Kitap’tan çıkan Bazen de Böyle, Susuzlu’nun on dört yıllık birikiminden ortaya çıktı. Kitabını eline aldığı anda “Kitap bitmişti ama ben aslında bitişleri sevmem. Ne yazık ki her şeyin sonu geliyor, her başlangıç bir bitişle noktalanıyor. İnsan ne kadar da sonunu görmek istese o çizgiye varmak bazen ürkütüyor bazen üzüyor. Tuhaf işte. Anlatamıyorum. Kitabı elime aldığım zaman çocuklar gibi havalara uçtum; bu benim ilk kitabım. Yeni doğmuş bir bebek gibi hissettim. Çok sevindim. “Oh be” der demez farklı bir duyguya kapıldım. Anlatmak istediklerim bitmedi çünkü; dahası anlatamadıklarım henüz başlangıç noktasında” diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)