BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBayramda yurt dışı turlara yoğun talep----

Bayramda yurt dışı turlara yoğun talep

Bayramda yurt dışı turlara yoğun talep
07 Ağustos 2017 - 06:24 www.finansgundem.com

31 Ağustos Arife günü başlayacak Kurban Bayramı tatili için taban fiyatı 149 Euro olan yurtdışı turlarının yüzde 70’i doldu. İtalya yine gözde olurken Miami ve Bahamalar’a da yoğun talep var.

Okullar açılmadan önceki son tatil fırsatı olan Kurban Bayramı için tatilciler ellerini çabuk tuttu. 31 Ağustos Arife günü ile birlikte 5 günlük Kurban Bayramı’nda en çok tercih edilen rota ise yurt dışı oldu. 149 Euro’dan başlayan fiyatlarla bayramda yurt dışı turlarının yüzde 70’inin dolduğunu ifade eden Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran “Eskiden İtalya turunu yaklaşık 800 dolara satıyorduk. Şimdi hatta daha kalitelisini 500 dolara satabiliyoruz. Çünkü turizm şirketlerinin hizmet olanakları daha gelişti. Turizm şirketleri olarak bayram dönemi için belli aralıklarla seyahat severlere sabit kur avantajı sunuyoruz. Otobüslü veya uçaklı Balkan turlarımız, Paris-Benelüks, İtalya, İspanya, Yunan adaları, Prag, Budapeşte, Viyana, Romantik Yol, en çok ilgi çeken turlar arasında. Yine Phuket, Bangkok, Pattaya, Tayland gibi Uzak Doğu turları ya da New York, Los Angeles, Las Vegas, Orlando, San Francisco, Miami ve Bahamaları kapsayan Amerika turlarının ilgi gördüğünü söyleyebiliriz. Bayramda turların yüzde 70’i satıldı. Kısa sürede tamamı satılır” dedi.

TURİZM TOPARLANIYOR

2017’nin turizm sektörü için bir toparlanma yılı olduğunu ifade eden Onaran “Türkiye güçlü ekonomisi ve krizlere karşı duyarlı sektör dinamikleri ile bu sorunların üstesinden gelmeyi başardı. Şu andaki veriler ve ileriye dönük rezervasyonlara baktığımız zaman 2017 yılının turizm açısından daha pozitif bir yıl olacağını görüyorum” diye konuştu.

GURBETÇİDEN 900 DOLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla gurbetçilerin Türkiye tatillerini arttırdığını da söyleyen Onaran “Yurtdışında yaşayan pek çok vatandaşımızın yaz tatilini Türkiye’de geçirdiğini biliyoruz. Bu çağrının ardından akraba ve arkadaşlarını alıp Türkiye’ye gelenler oldu. TÜİK verilerine göre ilk 6 ayda yüzde 6.6 düşüş olsa da Türkiye’ye gelen ve yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerimiz Haziran ve Temmuz’da arttı. Yabancı turist ortalama kişi başı 600 dolarharcarken gurbetçilerimiz 900 dolar harcama yapıyor Turizm sektörü her yıl gelişme gösteriyor ve ekonominin lokomotifi olmaya devam ediyor. Cari açığın ilacı olan sektörümüzün her zaman desteğe ihtiyacı var.Turizmi çeşitlendirip 12 aya çıkaran projelerin destek görmesi mutluluk verici. Bundan sonraki hedefimizin gelen turistin kişi başı yaptığı harcamayı bin doların üzerine çıkarmak olmalı” diye konuştu.

ALMANLARA % 25 İNDİRİM

Almanya’dan Türkiye’ye yönelik turizm ilgisinin hem turist hem de tur operatörleri açından yoğun olduğunu ifade eden Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran “Almanya Türkiye turizmi için her zaman değerli pazarlardan biri oldu. Uzun yıllar gelen turist sayısı bakımından ilk sıradaki pazar konumunu korudu. Almanya ile uzun yıllara dayalı turizm hareketlerimiz ve tur operatörlerinin Türkiye’ye dönük ilgisi var. Kısa vadede bu kazanımların kaybolacağını zannetmiyorum. Tabii fiyatların yüzde 25’ler civarında aşağıda olduğunu da söylememiz gerek” dedi.

LAVANTA İÇİN PROVENCE GÖÇ İÇİN ZANZİBAR

Türk turistin yurtdışına daha çok çıktığını ifade eden Onaran, özellikle egzotik turların ilgi gördüğünü ifade ederek, “Ukrayna, Fas gibi vizesiz coğrafyalar, egzotik rotalar, Kıbrıs ve yurtiçi kültür turlarına talebin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Son yıllarda seyahat severlerin gemi ve nehir turlarına yöneldiklerini görüyoruz. Şehir Kaçamakları, Çocuksuz turlar gibi yeni ürünlerimiz de bulunuyor. İskandinav ülkeleri, Baltık coğrafyası da ilgi gören yerler arasında. Mesela lavanta zamanı Provence, Sakura zamanı Japonya veya Büyük Göç zamanı Tanzanya-Zanzibar gibi sadece belli bir döneme odaklı turlarımız bulunuyor” dedi.

Erdinç Akkoyunlu - Star

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)