BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBayramda 10 milyar harcayacağız----

Bayramda 10 milyar harcayacağız

Bayramda 10 milyar harcayacağız
06 Ekim 2013 - 15:01 www.finansgundem.com

Kurban Bayramı'nda 10 milyar işte buralara harcanacak

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı (TESK) Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, geçen yıl 6 günlük bayram tatilinde 770 bin büyükbaş, 2 milyondan fazla da küçükbaş kurban kesilerek piyasaya 3,5 milyar lira girdiğini anımsatan Palandöken, bu bayram bu rakamın 4 milyar liraya ulaşmasını beklediklerini belirtti.
Esnafın, bayram süresince piyasaların hareketlenmesini beklediğini ifade eden Palandöken, maaşların erken ödenmesi kararının da etkisiyle bu bayram 10 milyar liralık harcama yapılacağını kaydetti. Kurban Bayramı'nın masrafların ağırlaştığı kış aylarına denk geldiğini belirten Palandöken, "Kurban bayramından bir ay önce okulların açılması ile hane halkı harcamalarında ortalama yüzde 30 artış görüldü. Esnafımızda fiyatlar makul, her hazırlık yapılmış ama yüzler gülmüyor. Vatandaşlarımız mahalle esnafını da düşünsünler. Bir kilo şekerden ne olur demeyin. Küçük de olsa alışverişleriniz için bayramlaşma için mutlaka mahalle esnafınıza uğrayın" dedi. Bayram alışverişi yapacak vatandaşları, Çin tatlandırıcısına karşı da uyaran Palandöken, bu ülkeden gelen tatlandırıcılarla yapılan şekerlemelerin alınmaması gerektiğini ifade etti. 
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)