BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşbakan Davutoğlu yatırım turuna çıkıyor----

Başbakan Davutoğlu yatırım turuna çıkıyor

Başbakan Davutoğlu yatırım turuna çıkıyor
17 Ocak 2016 - 08:31 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Londra, Davos ve Berlin’i kapsayan, ekonomi ve terörle mücadele konularının ele alınacağı Avrupa turuna çıkıyor.

Önce İngiltere’de uluslararası yatırımcılarla biraraya gelecek olan Davutoğlu, ardından Davos’ta Dünya Ekonomik Forumu’na katılacak. Daha sonra ortak kabine toplantısı için Almanya’ya gidecek olan Davutoğlu, Almanya dönüşünde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüşecek. Davutoğlu’nun Avrupa ziyaretleri 23 Ocak’a kadar sürecek. 

10 trilyon dolar

Yatırım Bankası Merrill Lynch ve Bloomberg’te temaslarda bulunacak olan Davutoğlu, uluslararası yatırımcıları Türkiye’ye davet edecek. Davutoğlu, 10 trilyon dolarlık büyüklüğe sahip 350 yatırımcı ile görüşecek. Reform paketleri, Avrupa Birliği süreci konularında da yatırımcıları bilgilendirecek olan Davutoğlu, Türkiye’nin yatırım yapılabilir, riskleri minimize edilmiş bir ekonomiye sahip olduğu mesajını verecek. 
Davutoğlu ayrıca, dünyanın önde gelen bankalarından Goldman Sachs’ın Avrupa Genel Merkezi’nde global ölçekte en önemli 18 fonunun üst düzey yöneticileri ile özel bir öğle yemeğinde de biraraya gelecek. Bu fonlar, 2.5 trilyon doları aşan bir fonu yönetiyor. Davutoğlu, Chatham House’da düzenlenecek bir yuvarlak masa toplantısında, bölgesel ve uluslararası gelişmelere dair görüşlerini de katılımcılarla paylaşacak. 

4. sanayi devrimi

Davutoğlu, İngiltere Başbakanı David Cameron ile de biraraya gelecek. Görüşmede Türkiye-AB ilişkileri, Ortadoğu’daki gelişmeler, IŞİD ile mücadele ile bölgesel gelişmelerin ele alınması bekleniyor. 
Davutoğlu, Londra’daki yoğun temaslarının ardından dünyanın çeşitli bölgelerinden siyaset ve işdünyası temsilcilerinin biraraya geldiği Davos’a katılacak. 

Bu yıl, “4. Sanayi Devrimi” başlığıyla düzenlenecek olan Dünya Ekonomik Forumu toplantısında 100’den fazla ülkeden 2.500’ü aşkın katılımcı yer alacak. Toplantıların Gündemi nano teknoloji ve insansız teknolojinin ardından yeni istihdam alanları olacak. 

Kıbrıs da ele alınacak

Davutoğlu, Davos temasları sırasında ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Dünyanın çeşitli bölgelerinden iş dünyası temsilcileri ve kanaat önderleriyle de biraraya gelecek olan Davutoğlu, başta uluslararası terörizmle mücadele olmak üzere Suriye sorunu, Rusya ile yaşanan kriz konularında temasta bulunacak. Davutoğlu’nun Davos’taki öncelikli bir diğer gündemi de Kıbrıssorunu olacak. 

Gündem Sultanahmet

Davutoğlu, Davos’tan sonra Almanya’nın başkenti Berlin’e geçecek. Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile ortak kabine olarak bilinen yüksek düzeyli işbirliği konseyi toplantısını gerçekleştirecek olan Davutoğlu’nun buradaki öncelikli gündemi Sultanahmet’teki terör saldırısında hayatını kaybeden Alman vatandaşlar olacak. 10 Alman turistin öldüğü saldırının ardından DAEŞ’e karşı oluşturulan uluslararası koalisyonun pozisyonu yeniden ele alınacak. Davutoğlu, DAEŞ’e yönelik sınır boyunda yapılan operasyonlar konusunda Merkel’e bilgi verecek. 
Görüşmede Ekim 2016’da Türk vatandaşlarının vizesiz olarak Schengen bölgesine geçişini öngören vize muafiyeti anlaşması da ele alınacak. Göçmenlerin iadesini öngören Geri Kabul Anlaşması da Davutoğlu-Merkel görüşmesinin önemli başlıklarından olacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)