BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBarkin: Fed ne gerekiyorsa yapacak----

Barkin: Fed ne gerekiyorsa yapacak

Barkin: Fed ne gerekiyorsa yapacak
22 Haziran 2022 - 10:26 www.finansgundem.com

Richmond'da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Barkin, "Enflasyonu aşağı getirmek için ne gerekiyorsa yapacağımızı açıkça ortaya koyduk. Elbette bir resesyon riski var, ancak ekonomik görünümün normale daha yakına dönmesi olasılığı da var" dedi.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, Fed'in bir resesyona girilmesi riskini artırsa da yüksek enflasyonu aşağı getirmek için ne gerekiyorsa yapacağını açıkça ortaya koyduğunu söyledi.

NABE'nin düzenlediği bir webinarda da konuşan Barken, Fed'in Temmuz ayında yapılacak toplantıda faiz oranının 50 veya 75 baz puan artırmasının "oldukça uygun" olacağını da ifade etti. Barkin, "Powell'ın söyledikleri konusunda oldukça rahatım. Oldukça makul hissettiren bir faiz artırım aralığı verdi" dedi.

"Yüzde 2 enflasyon hedefine hiçbir şeyi kırmadan yapabileceğimiz kadar hızlı geri gelmek istiyoruz" diye konuşan Barkin, Temmuz toplantısına kadar gerçekleşen enflasyona ve enflasyon bekleyişlerine odaklanacağını, talep tarafından gelecek işaretleri izleyeceğini de belirtti.

Barkin, katıldığı etkinliklerin ardından gazetecilerine sorularını da yanıtladı ve ABD ekonomisinin geçtiğimiz 10 yılda yaşadığı istikrarlı büyüme, istihdam ve enflasyon hızlı bir şekilde dönemeyeceğini savundu.

İki yıllık bir sürenin oldukça istikrarsız olacağını öngören Barken, "Çok istikrarlı bir durumdan çok oynak bir duruma ve sonrasında yeniden istikrara önmek bana çok olası gelmiyor" dedi.

Küresel resesyon riski yüzde 50'ye yaklaştı

 

Tüketici güveni tarihi dibi gördü

 

İngiltere'de enflasyon 40 yılın zirvesinde

 

Gözler Powell'a çevrildi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)