BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de enflasyon 40 yılın zirvesinde----

İngiltere'de enflasyon 40 yılın zirvesinde

İngiltere'de enflasyon 40 yılın zirvesinde
22 Haziran 2022 - 09:28 www.finansgundem.com

İngiltere'de enflasyon Mayıs ayında da 40 yılın zirvesinde kalmaya devam etti. Artan enerji ve gıda maliyetlerinin etkisiyle Mayıs ayında tüketici fiyat endeksi Haziran 1982'den bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, tüketici enflasyonu (TÜFE) mayısta önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,1 oldu. Önceki ay bu seviye yüzde 9,0 olarak kaydedilmişti. Nisan ayında yüzde 2,5 kaydedilen aylık TÜFE artışı mayısta yüzde 0,7 oldu.

Bu verilerle birlikte yıllık bazda son 40 yılın en yüksek enflasyonu kaydedilmiş oldu. Enflasyondaki artış büyük ölçüde gıda ve alkolsüz içecekler, ulaşım, konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlardaki fiyat artışlarından kaynaklandı.

İngiltere Merkez Bankası (BOE) ekim ayında yıllık TÜFE artışının yüzde 11’in üzerine çıkabileceğini öngörüyor. Yükselen enflasyon nedeniyle BOE politika faizini geçtiğimiz hafta 25 baz puan artırdı ve enflasyonun yarattığı tehlikeleri ortadan kaldırmak için “daha sert” adımlar atmaya hazır olduğu uyarısında bulundu.

BOE son adımıyla birlikte aralık ayından bu yana faizleri beş kez artırmış oldu. BOE Aralık ayında koronavirüs salgının ortaya çıktığı 2020 yılından bu yana dünya genelinde faizleri artıran ilk büyük merkez bankası olmuştu.

İngiltere Başbakanlık Ofisi "Türkiye" ifadesini kullandı

 

İngiltere'de grev ulaşımı durdurdu

 

İngiltere alt varyantları araştırıyor: Daha dirençli olabilir!

 

İngiltere göçmenlere GPS takacak

 

İngiltere, tartışmalı kripto düzenlemesinde geri adım attı

 

İngiltere'de ücret artışları enflasyonun epey gerisinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)