BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBarış taslağı sızdı... İşte Türkiye detayı!----

Barış taslağı sızdı... İşte Türkiye detayı!

Barış taslağı sızdı... İşte Türkiye detayı!
17 Mart 2022 - 11:31 www.finansgundem.com

Rusya ile Ukrayna arasında yürütülen müzakerelerde 15 maddelik anlaşma taslağı sızdı. Buna göre taslak, Kiev'in güvenlik garantileri karşılığında NATO'dan vazgeçmesini içerecek.

15 maddelik müzakere taslağında, aralarında Türkiye'nin bulunduğu ülkeleri kapsayan garantörlükle ilgili detaylar yer aldı. Financial Times'a konuşan beş kaynağa göre iki ülke ateşkes, Kiev'in tarafsızlığını ilan etmesi ve silahlı kuvvetlerine ilişkin sınırlamaları kabul etmesi halinde Rusya'nın geri çekilmesini içeren geçici barış planında önemli ilerleme sağladı.

Ukrayna, NATO'ya katılma hedefinden vazgeçmeli

Gazeteye konuşan iki kişi, Ukraynalı ve Rus müzakereciler önerilen anlaşmayı ilk kez Pazartesi günü tam olarak görüştü. 15 maddelik taslağın Kiev'in NATO'ya katılma hedeflerinden vazgeçmesi ve ABD, İngiltere ve Türkiye gibi müttefiklerin koruması karşılığında yabancı askeri üslere veya silahlara ev sahipliği yapmamaya söz vermesini içerdiği belirtildi. Ayrıca, Ukrayna güvenliğine yönelik batı garantileri ve bunların Moskova tarafından kabul edilebilirliği ile 2014'te Rusya tarafından ele geçirilen ülke topraklarının statüsü gibi konular anlaşmanın önünde büyük bir engel teşkil edebilir.

'Her şey hakkında yalan söylüyorlar'

Moskova ve Kiev, anlaşma şartlarında ilerleme kaydettiklerini söyleseler de, bazı Ukraynalı yetkililer Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in saldırılarını sürdürmek için zaman kazanabileceğinden endişe ediyor. Bir kaynak "Bunun bir hile ve yanılsama olma ihtimali var. Her şey hakkında yalan söylüyorlar. Kırım, sınıra asker yığılması ve işgal konusunda da böyle demişlerdi" ifadelerini kullandı.

Rus birlikler tüm bölgelerden çekilecek

Zelenskiy'in kıdemli danışmanlarından Mykhailo Podolyak taslağın, işgalin başından beri ele geçirilen tüm Ukrayna topraklarından ayrılmasını içerdiğini ve bunun Karadeniz bölgesindeki yerler ile Kiev’in doğusu ve kuzeyini de kapsadığını söyledi.

Görüşmeler hakkında bilgi verilen bir Rus kaynak, önerilen anlaşmanın, eğer kabul edilirse, her iki tarafa da savaşta zafer ilan etmek için güvenilir bir yol sağlayabileceğini söyledi.

Tarafsızlık statüsü

Putin'in basın sözcüsü Dmitry Peskov Çarşamba günü gazetecilere verdiği demeçte, Ukrayna için Avusturya veya İsveç'in statüsünde tarafsızlığa dayalı anlaşmanın olası olduğunu söyledi. Peskov, "Bu seçenek şu anda tartışılıyor ve tarafsız olarak kabul edilebilecek bir seçenek" demişti.(Habertürk)

Savaşa hayır pankartı açan gazeteciden Macron’un teklifine ret

Bulgaristan Rus gazını kullanmayacak

Rusya'yı terk eden ABD'li devler Türkiye'ye geliyor

'Rusya 3. Dünya Savaşı'nı başlattı'

Rusya, Japonya'da artık 'en çok kayırılan ülke' olmayacak

SWIFT'in Rus alternatifine de yaptırım geliyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)