BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBarclays'in gözdesi Türk tahvilleri----

Barclays'in gözdesi Türk tahvilleri

Barclays'in gözdesi Türk tahvilleri
07 Kasım 2013 - 07:14 www.finansgundem.com

Barclays Türk tahvil piyasasına potansiyel olarak 2.2 milyar dolar arasında giriş yaptı

Barclays, Türkiye´nin lira ve Rusya´nın ruble cinsi devlet tahvillerini gelecek yıl Mart ayı sonunda küresel tahvil endekslerine dahil edeceğini ve Türkiye´nin tahvil piyasasına potansiyel olarak 2 ile 2.2 milyar dolar arasında giriş olabileceğini ifade etti.
Barclays Global Aggregate Index´te şu anda 70 ülkenin 22 para biriminde tahvilleri bulunuyor.
Banka tarafından dün yapılan açıklamada tahvillerin endekse 31 Mart´ta dahil edileceği ve Türkiye´nin endeksteki ağırlığının % 0.14, Rusya´nın ağırlığının ise % 0.17 olacağı belirtildi.
Barclays tarafından yayımlanan notta, "Ağırlıklar ılımlı, fakat endeksi izleyen yüklü miktarlar var. Rusya için (endeksi) izleyecek potansiyel akımın 2.5-3 milyar dolar, Türkiye için 2-2.2 milyar dolar olmasını bekliyoruz" denildi.
Gelişmekte olan ülke tahvillerinin Global Aggregate Index kapsamına alınması için yatırım yapılabilir kredi notuna sahip olması, serbest işlem yapılabilir ve konvertibl olmaları gerekiyor. Ayrıca yatırımcıların maruz kaldıkları döviz riskini telafi etmesine imkan veren likit bir vadeli piyasa olması gerekiyor.
Barclays Rusya´nın güvenilir para birimleri cinsi tahvillerinin 2008´den bu yana endeks kapsamında olduğunu, Türkiye´nin dolar ve euro cinsi devlet tahvillerinin ise kredi notunun yatırım yapılabilir seviyeye yükselmesinin ardından Haziran 2013´te endekse eklendiğini belirtti.
Lira ve ruble cinsi devlet tahvillerinin eklenmesinin ardından endekste gelişmekte olan ülkelerin ağırlığı % 5.6´ya yükselecek. Bu oran 1999´da % 0.38 düzeyindeydi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)