BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBankaların korkusu salıverildi----

Bankaların korkusu salıverildi

Bankaların korkusu salıverildi
17 Mayıs 2013 - 06:55 www.finansgundem.com

İşsiz Ramazan T., kendi ifadesi ile, halüsinasyon gördükçe çevresinde bir banka aradı

İşsiz Ramazan T., kendi ifadesi ile, halüsinasyon gördükçe çevresinde bir banka aradı. Bankalara ait ATM’lerin ekran camlarını kırarak rahatladı. Kısa süre içinde 6 bankaya ait 12 ATM’nin camlarını kırarak kullanılamaz hale getirdi. Hürriyet'in haberine göre, Ramazan T. bir ihbar sonrası yakayı ele verdi; tutuklandı. Mahkeme, tedavi görmesi için tahliye etti. Ramazan T. 69 yıl hapis istemi ile yargılanıyor.
48 yaşındaki Ramazan T. uzun bir süreden beri sokaklarda yaşıyordu. Kendi anlatımına göre 20 yıl önce başında bir evlilik geçmiş bu evlilikten bir de çocuğu olmuştu. Ancak uzun bir süreden beri ailesinden ayrı yaşıyor. Kaldığı belirli bir adresi yoktu. Ancak bir süreden beri İstanbul Eyüp ve Gaziosmanpaşa ilçelerini mesken tuttu.
Psikoloji sorunlar da yaşadığını anlatan Ramazan T.’nin kısa süre de olsa tutuklu kalmasına neden olan olaylar zinciri geçtiğimiz şubat-mart aylarında yaşandı. Kamera kayıtlarına göre Ramazan T., sokakların tenhalaştığı veya mesainin başlamasına saatler kala, en yakınındaki bankanın ATM’sine yöneliyor. Eline aldığı büyük bir taş parçası ile ATM’nin ekran camını kırmaya başlıyor. Dosyaya giren kayıtlara göre 45 günlük süreçte 6 ayrı bankanın 12 ATM’sini kullanılamaz hale getirdi.
HALÜSLASYON ESNASINDA KIRDIM
Söz konusu bankaların önemeli bir kısmı ise Eyüp’te bulunuyor. Her olay sonrası, bir banka karakola şikâyete gitti. En son 19 Mart günü, karakola yapılan bir ihbar sonrası Ramazan T.’nin eşkali belirlendi.
Ramazan T.’yi tarif edilen çay ocağında bulan polisin ilk sorusu, ATM’lere neden zarar verdiği yönünde oldu. Ramazan T. söz konusu ATM’lerin tamamını kendisinin kırdığını kabul ederek şu açıklamada bulundu: “Bazen halüsinasyon görürüm. Halüsinasyon esnasında en yakın Banka ATM sine zarar vererek kendimi bir şekilde deşarj ederim.”
BANKA MÜDÜRLERİ ‘CAM’ DAVASINDA
Ramazan T. karakolda ifadesi alındıktan sonra savcılığa sevk edildi ve 20 Mart’ta tutuklandı. Kamu malına zarar verme suçundan yargılanan Ramazan T.’nin ilk duruşması ise geçtiğimiz 17 Nisan’da yapıldı. Duruşmaya, suçtan zarar gördükleri gerekçesiyle, 5 bankanın şube müdürü katıldı. Şube müdürleri, ortalama zararlarının 3000-7.500 TL olduğunu belirterek Ramazan T.’nin cezalandırılmasını istedi.
‘HASTANEYE SEVK EDİLSİN’ TAHLİYESİ
Ramazan T. duruşma da ATM camlarını kırdığını kabul etti. Ayrıca Sirkeci tarafında da ATM camlarına kırdığı yönünde yazılı savunma yaptı. İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesi, Ramazan T.’nin tahliyesine karar verdi. Mahkeme ayrıca, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevkinin sağlanarak, akıl sağlığının yerinde olup olmadığı yönünde rapor alınmasını yönünde karar verdi.
69 YIL HAPİSLE YARGILANIYOR
Av. Dağıstan Sincar, Ramazan T.’nin 6 ayrı bankaya ait ATM cihazlarını taşla kırarak ‘Mala Zarar Verme Suçu’nun nitelikli halini işlediğine işaret ederek şunları kaydetti: “Bu suçtan dolayı, 6 kez ayrı ayrı cezalandırılması gerekir.
Ayrıca, 6 bankanın değişik zamanlarda birden fazla ATM cihazlarına zarar verdiği için cezanın dörtte birinden dörtte üçüne kadar arttırılması gerekir.
Sonuç olarak, suçu işleyen kişi 69 yıla kadar hapisle yargılanacaktır.” Av. Sincar, suçtan zarar gören bankalar uğradıkları zararı, Ramazan T.’den isteyebileceklerine de işaret etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • okuyucu17 Mayıs 2013 09:20

    69 yıl dile kolay bir HALÜSLASYON görmeyle, tedavi olsun bankacı olmak istiyordu muhtemelen onları kırdı sanırım.