BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankaların donanımlı fintek çalışanı arayışı artıyor----

Bankaların donanımlı fintek çalışanı arayışı artıyor

Bankaların donanımlı fintek çalışanı arayışı artıyor
01 Ekim 2021 - 17:54 www.finansgundem.com

Fintek şirketlerinin yükselişiyle birlikte, geleneksel bankalar da rekabet avantajlarını artırmak için dijitalleşmeyi hızlandırıyor. Donanımlı fintek çalışanları konusunda ise bankaların her zamankinden daha çok alternatifi var.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finansal teknoloji alanında şirket birleşmeleri ve satın alımları yükseliyor. Ancak şirketlerin organik donanımlı çalışan büyümesi ile işbirliği arayışı, aktivite mevcut seviyelerde devam etse bile yakın zamanda şirket birleşmeleri ve satın alımları için bir alternatif ortaya çıkarabilir.

Araştırma şirketi Earnst & Young Fintek ve Ödeme Şirket Alımları Başkanı Sara Elinson, “bankacılık pazarında şirketlerin kullanabileceği çok daha fazla araç var” dedi. Devamında, “beş yıl öncesinde dijital pazarlarda satın alım gerçekleştirmek zorundaydınız. Ancak şimdi birçok banka şimdiden kendilerine ait platformlar inşa etti” ifadelerini kullandı.

Goldman Sachs’ın bu yaz başlattığı tüketici bankası Marcus’u örnek veren Elinson, geleceğin pazarlarına yanıt verebilecek yetenekleri yetiştirecek daha küçük satın alımların da gerçekleştiğini belirtti. JPMorgan bu ayın ilk günlerinde Volkswagen’in ödeme biriminde %75’lik hisse satın aldı. Dev banka 2019 yılında sağlık ödemeleri şirketi InstaMed ile de bir ödeme anlaşması gerçekleştirdi.

Elinson, “bankalar şimdi yeni bir platform oluşturabilecek donanıma sahip çalışanları bünyelerinde barındırıyor ve bu şekilde bankalarına yeni nesil donanımlı teknoloji çalışanlarını da çekebiliyor” dedi. Açıklamasında, “organik olarak platform inşa etme ve stratejik işbirlikleriyle destekleme kabiliyetinin yanı sıra birleşme ve satın alımlar için de kaynaklara sahipler.

Bu üç araçla finteklere karşı rekabet ediliyor” ifadelerine yer verdi. Bunun sonucunda bankaların yeni pazarlara girebilmek için şaşkınlık yaratan miktarda paralara stratejik satın alımlar gerçekleştirme ihtiyacı azalıyor.

Geleceğin interneti Ethereum temelli mi olacak?

 

Goldman Sachs çalışanlarına bedava yemek devrini kapattı

 

Ünlü ekonomist Stephen Roach uyardı: Stagflasyon riski yaklaşıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)