BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarGeleceğin interneti Ethereum temelli mi olacak?----

Geleceğin interneti Ethereum temelli mi olacak?

Geleceğin interneti Ethereum temelli mi olacak?
01 Ekim 2021 - 17:05 www.finansgundem.com

Geliştiriciler Ethereum blockchain’ine akın ediyor. Ancak bu alanda daha hızlı rakipler de ortaya çıkıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ethereum blockchain’ine yönelik ilgi geçtiğimiz yıl yükseldi. Geliştiriciler Ethereum’a yönelerek bunu giderek yükselen bir merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi) dalgası oluşturmak için kullanıyor. Aynı zamanda blockchain non fungible token’lara (NFT) da ev sahipliği yapıyor. Bu tür yeni uygulamaların yükselişi şimdiden güçlü bir network etkisi yarattı.

Giderek yükselen aktivite, daha çok geliştiricinin Ethereum blockchain’ine yönelmesini sağlıyor. Bu da platformu Web 3.0 için birinci tercih haline getirebilir. Burada merkeziyetsizleştirilmiş uygulamalar, büyük teknoloji şirketlerinin sunduğu hizmetler karşısında güçlü bir rekabet gösterebilir. Financial Times’ın haberine göre Ethereum blockchain’i üzerinde yer alan platformlardan Polygon’un Kurucu Ortağı Sandeep Nailwal, “sektörün %60 ila %70’i Ethereum üzerinde” dedi.

Bunun sonucunda Ethereum’un Ether olarak bilinen kripto parası, dokuz kat yükseliş gösterdi. 350 milyar dolar seviyesinde token’ı bulunan Ethereum şimdi piyasada bulunan Bitcoin’lerden %40 daha fazla. Bu oran ise bir yıl öncesine göre iki kat yükseliş gösterdi. Ancak Ethereum’un daha yeni ve hızlı rakipleriyle başa çıkıp çıkamayacağı merak ediliyor. San Francisco merkezli yatırım şirketi Electric Capital’dan Avichal Garg, “Ethereum’a yönelik ortak bir kanı yok” dedi.

Devamında, “Ethereum petrol gibi bir emtia mı, dijital altın mı, yoksa daha iyi bir Bitcoin mi?” ifadesini kullandı. Yatırım dünyası cevabı bulana kadar ise Ethereum’un fiyatının yüksek volatilite göstermeye devam edeceğini söyledi. Ethereum fiyatlarındaki ralli ise iki umut tarafından tetiklendi. Bunlardan bir tanesi Ethereum’un dolaşımdaki token’larının geçmişe kıyasla daha yavaş bir şekilde büyüme göstereceğinin beklenmesi.

Finansal spekülatörler için bu, kripto paranın Bitcoin’e benzeyeceğine yönelik bir ihtimali ortaya çıkardı. Geçtiğimiz ay gerçekleşen bir değişimin sonucunda token arzı şimdiden azaldı. Daha önce madencilere ücret olarak ödenen Ethereum’ların bazıları şimdi imha edildi. Bir başka büyük adım ise bu yılın ilerleyen dönemlerinde ya da önümüzdeki yılın ilk dönemlerinde ortaya çıkabilir.

Blockchain yakın zamanda mevcut “iş kanıtı” sistemini geride bırakacak ve bunun yerine “hisse kanıtı” sistemine geçecek. Bu sistemde madenciler sarf ettikleri bilgisayar gücü karşısında kazanmak yerine katılımcılar Ethereum’larının bir kısmını sistemde tutarak kazanacak. Bunun çevresel faydalarının yanı sıra, hamle beraberinde parasal faydalar da getirecek.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Ethereum blockchain’inin internetin geleceği olmasına yönelik umutların büyük bir bölümü, teknolojiyi kullanan geliştiricilerin sayısına odaklanıyor. Blockchain’in programlama dili Solidity kripto geliştiricileri için hayatın bir parçası haline geldi. Daha fazla geliştiricinin sisteme çekilebilmesi için blockchain’lerin birçoğu Ethereum blockchain’iyle köprüler kuruyor ve Ethereum’a yönelik talebi kendi uygulamalarını güvence altına almak için kullanıyor.

Ethereum blockchain’inde yer alan ağlardan bir tanesi olan Skale CEO’su Jack O’Holleran, “Ether’in yükselişi, Ethereum blockchain’inin başarısına bağlı” dedi. Devamında, Ethereum’un tüm türlerdeki merkeziyetsizleştirilmiş uygulamalara küresel olarak ev sahipliği yapabileceğini ifade etti.

 Ancak Garg gibi yatırımcılar Ethereum’un uzun vadeli rolünün halen tartışmalı olduğu konusunda uyarıda bulunuyor. Bu rekabette Bitcoin’in galip gelme şansı devam ediyor.

Goldman Sachs çalışanlarına bedava yemek devrini kapattı

 

Paris İklim Anlaşması TBMM'de

 

İnsansız su altı sistemine TEKNOFEST’te ödül

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)