BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalarda büyümenin itici gücü----

Bankalarda büyümenin itici gücü

Bankalarda büyümenin itici gücü
12 Mayıs 2021 - 15:41 www.finansgundem.com

Bankalar varlık yönetimi birimlerini büyümede itici güç olarak değerlendiriyor. Bankalar varlık yönetimi alanında ne kadar başarılı?

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bazı kredi kuruluşları da dahil olmak üzere tüm bankalar varlık yönetimini, Accenture’un Kuzey Amerika Varlık Yönetimi Başkanı Scott Reddel’e göre büyümenin itici gücü olarak görüyor. Ancak Reddel bankaların bu alanda güçlüklerle karşılaştığını söyledi. Reddel, “bankalar halen zengin müşterileri ayırt etmekte başarısız” dedi.

Açıklamasının devamında, “bir müşteri küçük işletme sahibi ya da ticari bankacılık müşterisi olabilir ve danışmanlar bu müşterilerin bankacılık geçmişlerinden haberdar değil. Danışmanların teknik donanımları yok, farklı satış ekipleri var ve ekipler arasında iletişim bulunmuyor” ifadesini kullandı.

Forbes’un haberine göre, bireysel bankacılık hizmeti verenler ya da danışmanların büyük bir çoğunluğu kadınları görmezden geliyor ve para alanının dışında tutuyor. Kadınlar ise yatırımlara farklı bir açıdan yaklaşarak risklere farklı bir bakış açısı getiriyor. Bu nedenle de kadın müşterilerin onay ve güven inşasına ihtiyacı var. Bankaların varlık yönetimi birimleri ise kadınlarla güçlü ilişkiler kurmakta başarısız.

Reddel’in açıklamasında, istatistiklerin kadınların eşlerinden daha uzun yaşadığını ve bu durumlarda kendilerine geçen parayı başka bir bankaya ve başka bir danışmana taşıdıklarını gösterdiğini söyledi. Reddel, “transfer süreci başlamadan önce bir yıllık ya da 18 aylık bir bekleme süreci var. Kadınlar daha sonra parayı yeni bir bankaya taşıyor. Belki de yatırım konusunda çocuklarının etkisinde kalıyorlar” ifadesini kullandı.

Varlık yönetimi alanında çalışan bazı bankaların bu konuda oldukça başarılı olduğunu ve ilişkileri sürdürmek için aile yapıları konusunda bilgi sahibi olduğunu söyleyen Reddel, “organizasyonel olarak varlık yönetimi ve bankacılık birimleri aile ilişkilerini yönetebiliyor olmalı” dedi. Aynı zamanda varlık yönetimi birimlerinin bankacılık, varlık ve sigorta alanıyla da işbirliği içinde çalışarak bütüncül bir hizmet sunabilmesi gerektiğini açıkladı.

Reddel danışman işgücüne yönelik devasa bir değişimin geldiğini düşünüyor. Uzman, “bunlardan bazıları demografik, yaşlanan danışmanlar sektörden çekiliyor. Her cinsiyetten ve segmentten müşteriler ise bütüncül bir varlık yönetimi talep ediyor. Danışmanların sahip olması gereken donanımlar da dönüşüyor. Şirketler dijital teknolojileri daha iyi kullanmak istiyor” dedi.

Reddel, “bu dönüşümün gerçekleşmesi için doğru bir zaman. Üründen, tavsiyeye geçiş önemli. Yeni nesil finans danışmanlarının dijital araçları daha iyi kullanacak donanıma sahip olması bekleniyor” açıklamasında bulundu. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, gelecek dönemlerde danışmanların iş yükü 100 müşteri ila birkaç yüz müşteri arasında değişebilecek.

Özellikle de bankacılık alanında şirketlerin dijital teknolojileri daha etkin kullanacağı düşünülüyor. Bu nedenle de danışmanların daha fazla müşteriye hizmet vermesi beklenecek. Bankalar ve finans danışmanları ise müşterilerinin giderek daha büyük bir kısmının bakacılık işlemlerini kendilerinin yürütmek istediğine tanıklık ediyor.

Reddel, “müşteriler işlemlerini akıllı telefonlarından yürütmek konusunda oldukça rahatlar. Bu danışmanların yerini almayacak ancak bazı adımları dijitale yönlendirecek. Bu durumda banka müşterileri daha fazla kontrol sahibi olacak.” dedi. Reddel’e göre varlık yönetimi birimleri ticari bankalarda ve bu alanda faaliyet gösteren sigorta şirketlerinde bile büyümenin tetikleyici gücü. Bu nedenle bu alanda başarının yakalanması önem taşıyor.

JPMorgan tüm çalışanlarını ofise çağırdı

 

SoftBank’tan tarihi kar rakamı

 

ECB, tahvil alımlarını azaltacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)