BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB, tahvil alımlarını azaltacak----

ECB, tahvil alımlarını azaltacak

ECB, tahvil alımlarını azaltacak
12 Mayıs 2021 - 11:38 www.finansgundem.com

ECB'nin tahvil alımları Ağustos ayında yavaşlıyor

Bloomberg'in haberine göre 2. çeyrekte tahvil alımlarını hızlandıracağını açıklayan Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) tahvil alımları teknik nedenlerle yaz aylarında zayıflıyor.

ECB'nin 2015 yılından bu yana her Ağustos ayında tahvil alımlarının boyutunu azalttığı belirtilen haberde "Mart ayında geçici olarak tahvil alım hızının artırılması kararı verilmişti. Bu kararla tahvil faizlerinin ve kredi maliyetlerinin düşük tutulması hedeflendi. ancak bazı politika yapıcılar enflasyonda yükseliş ve ekonomik toparlanmanın 3. çeyrekte bu durumun tersine çevrilmesine imkanı tanıyacağını düşünüyorlar" denildi.

Haberde ECB'nin Haziran ayı toplantısında ekonomiye ilişkin projeksiyonlarını da güncelleyeceği hatırlatıldı. Analistlerin bir bölümü ECB'nin gelişmeleri dikkate alarak Haziran ayında tahvil alım programında daha esnek bir tutuma geçebileceğini düşünüyorlar.

ECB: Varlık alımları devam edecek

Norveç Varlık Fonu'ndan rekor satış hazırlığı

Avrupa bankalarında iyimserlik dalgası

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)