BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalara 'iyi hal' indirimi!----

Bankalara 'iyi hal' indirimi!

Bankalara 'iyi hal' indirimi!
27 Ekim 2014 - 13:49 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası'nın stres testinden kalan banka sayısı, "iyi hal"den dolayı azaldı

Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) bilanço testinden kalan bankaların büyük bölümünün cezası, iyi halden dolayı hafifletildi.

Sermaye yetersizliği belirlenen 25 bankadan yalnızca sekizi, sermaye açıklarını kapatamadı ya da açıklarını kapatmaya yönelik AMB'yi tatmin edecek bir plan sunamadı. Bu, 25 milyar euroluk sermaye açığının sadece 6.35 milyar euroluk (8 milyar dolar) bölümünün sorun teşkil ettiği anlamına geliyor. Bir yıllık bir çalışmanın ardından banka inceleme sonuçlarını dün açıklayan AMB, yatırımcıların, bankaların kayıtlarından ziyade, vermek istedikleri anlayışa odaklanmaları gerektiğini kaydetti.

Merkez bankasının Euro Bölgesi'nin finansal denetleyicisi konumunu elde etmesinden bir hafta önce, yetkililer, herhangi bir kötü kredi ve yanlış fiyatlandırılmış varlıkların tam olarak ortaya serilmesi ile birlikte, beş yıl süren finansal kargaşayı sonlandırmaya çalışıyor. AMB itibarını, bankaların temiz olduğu ve sendelemekte olan ekonomiyi destekleme konusunda yeniden rol oynayabileceği konusunda yatırımcıları ikna etmek için attığı bu adıma bağlamış durumda.

Amsterdam'da APG Asset Management'ın fon yöneticilerinden Eli Haroush, "Bazı kimseler, 'caddede kan izi' olmadığından dolayı, bu adımın güvenilir olmadığı sonucuna varmak isteyebilir," dedi ve "Güvenilir olduğunu düşüşünüyorum. Ciddi bir çabaydı ve 2014 yılı boyunca diddi miktarda sermaye koyuldu" şeklinde görüş bildirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)