BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalara 'işbirliği' yapalım mesajı----

Bankalara 'işbirliği' yapalım mesajı

Bankalara 'işbirliği' yapalım mesajı
07 Ağustos 2020 - 08:38 www.finansgundem.com

Dün gerçekleştirilen olağanüstü toplantıdan sonra Türkiye Bankalar Birliği'nden yapılan açıklamada Merkez Bankası Başkanı Uysal'ın önümüzdeki dönem piyasa fonlamasına ilişkin bilgi verdiği ifade edildi

Son dönemde ağır cezalara maruz kalan bankaların önemi piyasalar karışınca anlaşıldı, finansa sektörü yönetimi adeta 'zeytin dalı' uzatarak işbirliği mesajı verdi. Türkiye Bankalar Birliği dün gerçekleştirilen ekonomide normalleşme değerlendirme toplantısında güçlü koordinasyon, yakın iletişim ve pozitif katkı yaklaşımıyla piyasalardaki gelişmeler ve normalleşme dönemine ilişkin ilgili kurumlar tarafından alınmakta olan kararların değerlendirildiğini bildirdi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) ev sahipliğinde, 6 Ağustos 2020 tarihinde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Sayın Murat Uysal, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Sayın Mehmet Ali Akben ve Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüseyin Aydın ile TBB Yönetim Kurulu Üyesi bazı bankaların genel müdürleri toplantı için bir araya gelmiştir.

Büyümenin istikrar içinde sürdürülmesi ve ekonomik faaliyetin finansmanına bankacılık sektörünün sağlıklı olarak katkı vermeye devam etmesi amacıyla gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren toplantıda katılımcılar işbirliği mesajı vermiştir.

Toplantıda güçlü koordinasyon, yakın iletişim ve pozitif katkı yaklaşımıyla piyasalardaki gelişmeler ve normalleşme dönemine ilişkin ilgili kurumlar tarafından alınmakta olan kararlar değerlendirilmiştir.
Banka genel müdürlerinin görüş ve düşüncelerini dile getirdiği bölümün ardından, TCMB Başkanı Sayın Uysal önümüzdeki dönemde likidite yönetimi ve fonlama politikasına yönelik bilgilendirmede bulundu.

BDDK Başkanı Sayın Akben salgın döneminde devreye alınan düzenlemelerin etkilerine ve normalleşme dönemine ilişkin düşünülen politikalara yönelik değerlendirmeler yaptı. "

TCMB, BDDK ve banka yöneticilerinden kritik zirve

BDDK'dan HSBC ve Albaraka Türk'e ağır para cezası

BDDK, Akbank'a 155,5 milyon TL ceza kesti

TCMB: Tüm silahları kullanacağız

BDDK'dan normalleşme adımları

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • abdulbaki07 Ağustos 2020 18:01

    bankalara ekonomi kanunlarının hilafına ceza yazılmaz, tehditlerle ekonomi yönetilemez, doğrusu oturup konuşmaktır, sıra bunun tersi oldu