BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTCMB, BDDK ve banka yöneticilerinden kritik zirve----

TCMB, BDDK ve banka yöneticilerinden kritik zirve

TCMB, BDDK ve banka yöneticilerinden kritik zirve
06 Ağustos 2020 - 19:16 www.finansgundem.com

TCMB Başkanı Uysal, BDDK Başkanı Akben ve banka yöneticileri, normalleşme döneminde likidite adımlarını görüşmek üzere bir araya geldi

Beşiktaş'ta bu akşam Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ev sahipliğinde ekonomi zirvesi gerçekleştirildi. Türkiye Bankalar Birliği'nin Etiler'deki merkezinde saat 19.00'da başlayan toplantıya Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile önde gelen bankalardan yetkililer katıldı. 3 saat süren toplantıda; pandemi döneminde ekonomi yönetiminin aldığı önlemler ile paralelinde yapılan uygulamaların ele alındığı ve bu durumun piyasalara etkileri hususunda görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

Katılımcılar toplantının bitmesinin ardından araçlarına binerek ayrıldı.

Dolar/TL kuru bugün 7,30'u aşarak rekor kırdı.

Türk Lirası yılbaşından bu yana ABD Doları karşısında yüzde 20'den fazla değer kaybetmiş durumda.

Merkez Bankası'ndan gün içinde yapılan açıklamada, "Fiyat istikrarı ve finansal istikrar temel amaçları çerçevesinde, elindeki bütün araçları piyasalardaki aşırı oynaklığın azaltılması doğrultusunda kullanacaktır." denilmişti.

TBB'DEN AÇIKLAMA

İstanbul'daki kritik zirvenin ardından ev sahibi Türkiye Bankalar Birliği'nden (TBB) kamuoyuna açıklama geldi. 

TBB'nin açıklamasında Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben ev sahipliğinde, 6 Ağustos 2020 tarihinde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Sayın Murat Uysal ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Sayın Mehmet Ali Akben'in açıklamalarda bulunduğu ifade edildi. 

Açıklama şöyle:

"Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) ev sahipliğinde, 6 Ağustos 2020 tarihinde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Sayın Murat Uysal, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Sayın Mehmet Ali Akben ve Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüseyin Aydın ile TBB Yönetim Kurulu Üyesi bazı bankaların genel müdürleri toplantı için bir araya gelmiştir. Büyümenin istikrar içinde sürdürülmesi ve ekonomik faaliyetin finansmanına bankacılık sektörünün sağlıklı olarak katkı vermeye devam etmesi amacıyla gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren toplantıda katılımcılar işbirliği mesajı vermiştir.

Toplantıda güçlü koordinasyon, yakın iletişim ve pozitif katkı yaklaşımıyla piyasalardaki gelişmeler ve normalleşme dönemine ilişkin ilgili kurumlar tarafından alınmakta olan kararlar değerlendirilmiştir.

Banka genel müdürlerinin görüş ve düşüncelerini dile getirdiği bölümün ardından, TCMB Başkanı Sayın Uysal önümüzdeki dönemde likidite yönetimi ve fonlama politikasına yönelik bilgilendirmede bulundu.

BDDK Başkanı Sayın Akben salgın döneminde devreye alınan düzenlemelerin etkilerine ve normalleşme dönemine ilişkin düşünülen politikalara yönelik değerlendirmeler yaptı.

Bilgilerinize sunulur."

Dolar ve eurodaki sert yükseliş vatandaşı nasıl etkileyecek?

Bir haftada ikinci büyük çöküş: Borsada kayıp %5

Babacan: Yine döviz kurlarını konuşuyoruz

TCMB: Tüm silahları kullanacağız

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)