BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar küçük işletmeleri görmezden geliyor----

Bankalar küçük işletmeleri görmezden geliyor

Bankalar küçük işletmeleri görmezden geliyor
05 Mayıs 2021 - 17:53 www.finansgundem.com

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin oldukça çeşitli ihtiyaçları var. Fintek şirketlerinin yarattığı rekabetle mücadele edebilmek için bankaların bu ihtiyaçları görmesi gerekiyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küçük ve orta ölçekli şirketler için, her alanda destek oldukça önemli. En önemli alanlardan biri ise finans yönetimi. Bu ise kredilerden maaş ödemelerine birçok unsuru kapsıyor. Bankalar bu hizmetleri sağlamak için en mantıklı aracı olarak akla gelse de, bankalar bu küçük ölçekli şirketleri uzun süredir görmezden geliyor.

Bankalar neden küçük işletmeleri görmezden geliyor?

Bankaların küçük ve orta ölçekli şirketlere yönelik bazı hizmetleri bulunuyor. Ancak genel olarak özellikle de bu segment şirketler için ticari bankacılığa, perakende bankacılığına yaklaştıkları gibi yaklaşıyorlar. Bu durum ise bireylerin ve şirketlerin ihtiyaçları, varlıkları, aktiviteleri ve hedefleri birbirinden farklı olduğu için çözüm sağlamıyor.

Bankalar Y jenerasyonunun, boomer’ların ve diğer jenerasyonların farklı ihtiyaçlarını ve alışkanlıklarını anlamak için oldukça fazla araştırma gerçekleştirmiş olsa da bu bilgiler ve demografik veriler şirketler için geçerli olmuyor. Bu nedenle, Entrepreneur’ün haberine göre, bankaların küçük ve orta ölçekli şirketlerin ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağı konusunda bilgi sahibi olmadığı söylenebilir.

Bir işveren ve çalışanların bankalardan beklentileri birçok faktöre göre değişiklik gösterebilir. Bunların arasında şirketin olgunluk seviyesi, kurumun ölçeği ve şirketin faaliyet gösterdiği sektör de etkili oluyor. Örneğin bir şirket nakit ihtiyacı fazla olduğu için bankayla daha sıkı bir iletişim sürdürürken, bir diğer şirketin farklı işlemler için ihtiyacı olabilir.

Bununla birlikte uluslararası alanda faaliyet gösteren şirketlerin, uluslararası ödemeler konusundaki hizmetlere erişim sağlaması gerekebilir. Bu nedenle bankaların bu işletmelerin ihtiyaçlarını analiz ederek kapsamlı bir şekilde yeni ürünler ve hizmetler sağlaması gerekiyor.

Araştırmalar ne gösteriyor?

Entrepreneur tarafından yapılan araştırmanın ilk sonuçlarına göre, küçük ve orta ölçekli işletmeler korona virüs pandemisi döneminde finans konusunda endişelerini geride bıraktı. Maaş ödeme maliyetleri, kredi programları ve nakit akışı gibi konularda, şirket yöneticileri bankacılık konusunda bir sorunları olmadığını söyledi.

Ancak araştırmanın sonuçları, küçük ve orta ölçekli işletmelere finansal desteğin bankalardan gelmediğini gösteriyor. Şirket yöneticilerinin bankalardan beklentileri oldukça düşük ve bankaların şirketleri için herhangi bir destek sağlayabileceğini düşünmüyorlar. Bu nedenle şirket yöneticileri, finansal ihtiyaçları için fintek şirketlerine yöneliyor.

Bankaların son fırsatı

Korona virüs pandemisi hem tüketici hem de bankalarda davranışları değiştiriyor. Pandemi sürecinde hız kazanan dijitalleşme ve sosyal mesafe önlemleriyle banka şubeleri kapanıyor ve bankacılık işlemlerini dijital kanallardan gerçekleştirmeye başlayan müşterilerin banka şubelerine duyduğu ihtiyaç giderek azalıyor.

Tüm bu süreç içinde, bankaların bu değişimleri avantaja çevirme fırsatı var. Geleneksel modellerini yeniden gözden geçirerek müşterilerine daha anlamlı ve etkili bir hizmet sunabilirler. Ticari bankacılık alanı ise bu fırsatın en büyük olduğu alan. finansgundem.com'un derlemesine göre, küçük ve orta ölçekli şirketler ekonominin %40’ından fazlasını oluşturuyor.

Elbette bugün küçük ölçekli olarak sınıflandırılan bir şirket büyüme potansiyeli de taşıyor. Bankalar bu şirketlerle çalışarak, gelecekte büyük müşterileri olacak şirketlerle iyi iş ilişkileri kurabilir.

Fintek devriminin getirdiği 3 yenilik

 

Bankalarda şubeler de çalışanlar da azaldı

 

Türk CEO’lu fintek şirketi FCA onayını aldı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)