BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriBankalar ihraç atağında----

Bankalar ihraç atağında

Bankalar ihraç atağında
26 Eylül 2013 - 00:43 www.finansgundem.com

Son günlerde bankalar, tahvil ve bono ihraçlarında atağa geçtiler.

FED'in tahvil alımlarını azaltacağı beklentileriyle yükselen faizlerin geçtiğimiz hafta yeniden düşüş eğilimine girmesiyle bankaların tahvil ve bono ihraçları hız kazandı.
Faizlerdeki yükseliş nedeniyle bir süre ihraçlara ara veren bankalar, yeniden ihraç atağına geçti. Geçtiğimiz hafta FED'in tahvil alımlarında azaltıma gitmeyerek piyasayı ters köşeye yatıran adımıyla bankalar kaynak arayışına girdi.
Faizlerinin görece gerilediği bu ortamda, bankalar, alternatif getiri arayışındaki yatırımcılara farklı bir seçenek sunmak üzere ihraçlarını hızlandırdı.
ZİRAAT BANKASI 1,2 MİLYAR TL'YE KADAR BONO İHRAÇ EDECEK
Ziraat Bankası, dün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, 1,2 milyar liraya kadar bono ihracı için çalışmalara başladığını duyurdu. Banka, 7-8-9 Ekim 2013 tarihlerinde halka arzı gerçekleştirilmek üzere, 11 Ekim 2013 valörüyle 400 Milyon TL nominal tutarlı 105 gün vadeli bonoların ve 400 Milyon TL nominal tutarlı 180 gün vadeli bonoların ihracının halka arz yoluyla gerçekleştirilmesi, bu ihraca ilişkin vade, faiz, dağıtım esasları ve tahsisatların belirlenmesi, satışların tamamlanması ve Borsa İstanbul A.Ş.'de işlem görmesi de dahil olmak üzere gerekli bütün işlemlerin yerine getirilmesi için çalışmalara başlandığını bildirdi. Halka arz edilecek bonolara fazla talep gelmesi durumunda toplam ihraç tutarı 1.200.000.000 TL nominal tutara kadar artırılabilecek.
İŞ BANKASI 800 MİLYON TL'LİK ARZ İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI
İş Bankası, toplam 800 mln TL'lik bono ve tahvil arzı için çalışmalara başladığını duyurdu.
Banka, 300 milyon Türk Lirası nominal değerli, 110 gün vadeli banka bonosu; 400 milyon Türk Lirası nominal değerli, 180 gün vadeli banka bonosu ve 100 milyon Türk Lirası nominal değerli, 404 gün vadeli iskontolu tahvil ihracının halka arz yoluyla gerçekleştirilmesi için çalışmalara başladı.
Halka arz edilecek bonolar ve iskontolu tahvillere fazla talep gelmesi durumunda toplam halka arz miktarı 1.200 milyon Türk Lirasına kadar artırılabilecek.
GARANTİ'DEN BONO TAHVİL İHRACI
Garanti Bankası, 23-25 Eylül tarihleri arasında, farklı vadelerde 2 Banka bonosu ve 1 değişken kuponlu banka tahvil ihracı gerçekleştirdi. Banka, 2 banka bonosunun ve Garanti'nin ilk kez ihraç edeceği değişken kuponlu banka tahvilinin toplam halka arz büyüklüğünün 650 milyon TL olacağını, bono ve tahvillere halka arz tutarından fazla talep gelmesi durumunda, nominal tutarın 900 milyon TL'ye kadar artırılabileceğini duyurdu.
Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Erün; "Piyasa faizlerinin gidişatına paralel olarak yatırımcılar, farklı yatırım ürünlerine yoğun ilgi göstermeye devam ediyor. Biz de Garanti Bankası olarak bu ilgiye, yüksek getiri olanağı sağlayan ve güvenli bir yatırım aracı olan banka bonosu ve tahvillerimiz aracılığıyla cevap veriyoruz. İlk kez gerçekleştireceğimiz değişken kupon ödemeli banka tahvilinde yatırımcılarımıza,  aylık kupon ödemeleriyle yatırımları süresince bir nakit akışı sağlarken; eş zamanlı gerçekleştireceğimiz 2 banka bonosu ihracıyla, yatırımcılara farklı vadelerde banka bonosu ve tahvillerine yatırım yapma imkanı sunuyoruz. Kısa ve uzun vadede müşterilerimize ve tüm yatırımcılara Garanti güvencesiyle alternatif ve kârlı yatırım fırsatları sunmaya devam edeceğiz." dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)