BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar AB'nin sert müdahalesinden endişe duyuyor----

Bankalar AB'nin sert müdahalesinden endişe duyuyor

Bankalar AB'nin sert müdahalesinden endişe duyuyor
14 Haziran 2023 - 15:38 www.finansgundem.com

Global bankalar, AB'nin sınır ötesi erişim konusunda sıkı düzenlemeler getirme tehdidinden endişe duyuyorlar

Dünyanın en büyük yatırım bankaları, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Avrupa Birliği içinde hizmet satma yeteneklerine yönelik yaklaşan bir sert müdahalesinden giderek daha fazla endişeli ediyorlar.

Financial Times' ın haberine göre, AB'de 2021 yılında gündeme gelen ancak vazgeçilen sınır ötesi satışlara yönelik bir kısıtlama tekrar aktif olarak tartışılmaya başlandı. Avrupa Konseyi, AB Parlamentosu ve AB Komisyonu, küresel bankaların AB'ye erişimi kısıtlayacak bir anlaşmanın nihai aşamasına yaklaşıyor.

Konuya yakın bir kaynak FT'ye yaptığı açıklamada, "Bankaların hizmetlerine karşı hangi kısıtlamalarla karşılaşacaklarıyla ilgili bir anlaşma müzakere ediliyor" ded. Kaynak en erken perşembe gününe kadar bir karar beklediklerini ekledi. Ancak, başka kişiler anlaşmanın hala başarısız olabileceğine dikkat çekti. Bu ayın başlarında yetkililer, müdahale için çeşitli seçenekleri içeren bir teknik belge dolaşıma sundu ve bankalar, kısıtlamaların bazı şekillerinin kaçınılmaz olduğunu düşünüyor.

Büyük bir uluslararası bankanın yöneticisi, "Bu büyük bir mesele, yanlış yerlere çıkarsa büyük rakamlardan bahsediyoruz" dedi ve Citigroup, HSBC, JPMorgan Chase, Morgan Stanley ve Goldman Sachs tarafından özel olarak paylaşılan endişeleri yineledi.

Sberbank’tan 'rupi' hamlesi

 

Üç yılda 50 banka Rusya'yı terk edecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)