BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılıkta dijitalleşme şube ücretlerini yükseltti----

Bankacılıkta dijitalleşme şube ücretlerini yükseltti

Bankacılıkta dijitalleşme şube ücretlerini yükseltti
16 Kasım 2021 - 18:02 www.finansgundem.com

Avrupa bankaları şubede yüz yüze yapılan işlemleri azaltmak için, şube işlemlerine ücret getiriyor. Mobil bankacılık uygulamaları üzerinden gerçekleştirilebilecek işlemleri, şubeden yapanlar işlem ücreti ödeyecek.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa çapında, banka şubelerinde yapılan işlemlere ücret getiriliyor. Amaç mobil bankacılık uygulaması üzerinden gerçekleştirilebilecek işlemlerde, yüz yüze işlemlerin azalmasını sağlamak.

İspanya bankası CaixaBank’ta müşteriler mobil bankacılık üzerinden yapabilecekleri işlemler için şubeye gittikleri takdirde, 2 euro işlem ücreti ödeyecek. Ücretler Avrupa’nın finansal kurumlarını eksi faiz oranlarının olumsuz etkilerinden de korumak amacıyla getirilecek. Aynı zamanda fazla sayıda şubesi olan bankaların maliyetlerinin düşürülmesi de hedefleniyor.

PYMNTS’ın haberine göre korona virüs pandemisi sürecinde mevduatlardaki artışla birlikte birçok finans kurumu paralarını merkez bankalarında tuttu. Bu şekilde birçok banka normalde ücretsiz gerçekleştirdiği işlemlerden gelir elde etmek için yöntem arayışına girdi.

CaixaBank CEO’su Gonzalo Gortazar geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, “mevduat hesabı açmak gibi temel faaliyetlerimiz giderek zarar ettiren aktivitelere dönüşüyor. Bir zamanlar karlılığımızın temeli olan faaliyetler şimdi zarara neden oluyor” dedi. CaixaBank ve Bankia’nın 4,3 milyar dolarlık birleşmesi de yakın zamanda tamamlanacak. Yeni oluşan 7 milyonun üzerindeki müşterilere getirilecek olan şube işlem ücretlerini açıklayan bir yazı gönderildi.

Banka kartı ücretlerinin de bazı müşteriler için yükselmesi bekleniyor. Bankia’nın müşterileri, CaixaBank tarafından verilecek yeni Banka kartını kullanmayı kabul etmediği takdirde kart ücreti 28 eurodan 36 euroya çıkarılacak. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre İspanya bankalarının gelirleri, 2021’in ilk altı ayında bir önceki yıla kıyasla %2 düşüş gösterdi. Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) da şubede 2 bin euronun altında para çekme işlemi gerçekleştiren müşterilerinden 2 euro işlem ücreti alıyor.

Santander ise bazı koşulları yerine getirmeyen müşteriler için banka hesabı ücretlerini yıllık 240 euro olarak planlıyor. Bankanın ismini açıklamayan bir yöneticisi Reuters’a yaptığı açıklamada, “tüm rakiplerimiz benzer hamleler yapıyor. Bütün hizmetleri ücretsiz olarak sağlayamazsınız” dedi. Alman bankaları da yeni ücretleri yürürlüğe koymaya başladı. DKB Bank 25 bin euronun üzerinde para bulunan hesaplardan ücret alıyor.

ING müşterileri de banka kartları için, geçtiğimiz yıl yürürlüğe konan 4,90 euroluk aylık ücrete ek olarak 99 cent daha ödeyecek.

DeFi varlık yönetimi sektörünü dönüştürüyor

 

Aran: Faiz, enflasyon beklentilerine paralel inmelidir

 

BNP Paribas ABD birimini satmaya hazırlanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)