BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBanka dışı finansın önü açılacak----

Banka dışı finansın önü açılacak

Banka dışı finansın önü açılacak
14 Temmuz 2016 - 09:18 www.finansgundem.com

Torba Yasa’daki düzenlemeleri memnuniyetle karşıladıklarını belirten FKB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cantekin, rekabet eşitsizliğinin giderilmesi yönünde önemli bir adım atılacağını söyledi

Finansal Kurumlar Birliği (FKB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cantekin, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen Torba Yasa kapsamında yer alan ve Birliğin temsil ettiği finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerini doğrudan ve dolaylı etkileyen düzenlemelerin sektörlerin önünü açacağını söyledi.

REKABET GÜCÜ ARTACAK

Torba Yasa'daki özellikle 'yatırım ortamına ilişkin işlem maliyetlerinin azaltılması' ve 'finans kurumları arasında farklı uygulamaların ortadan kaldırılması'na ilişkin yeni düzenleme başlıklarını Birlik olarak büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Cantekin, damga vergisi, harçlar gibi aracılık maliyetlerinin azalmasının hem şirketler hem de son tüketici lehine önemli bir gelişme olacağını söyledi. Cantekin, diğer yandan finans kurumları arasındaki farklı uygulamaların son bulmasıyla da, sektördeki rekabet eşitsizliğinin giderilmesi yönünde çok kıymetli bir adım atılmış olacağının altını çizdi. FKB Başkanı Mehmet Cantekin sözlerini şöyle sürdürdü: "Finansal Kurumlar Birliği olarak 3 yılı aşkın bir süredir temsil ettiğimiz finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerinin diğer finans kurumları ile eşit rekabet şartlarında reel ekonomiye katkı sunabilmeleri için gayret gösteriyoruz. Geldiğimiz noktada Torba Yasa'nın öngördüğü düzenlemeler, bu çabalarımızın karşılık bulduğunun somut bir göstergesi. Söz konusu yeni kanuni düzenlemeler ile ciddi bir potansiyel taşıyan sektörlerimizin önünün daha da açılacağına; özellikle üretim ve ihracata sağladıkları finansman olanaklarını güçlendirerek; ülke ekonomimize sundukları değerin artacağına inanıyoruz."

EKONOMİYİ RAHATLATIR

Torba Yasa'da yer alan ve temsil ettikleri sektörleri dolaylı olarak ilgilendiren 'faizsiz finansman ürünlerinin yaygınlaştırılması' ve 'şirket kuruluş ve şube açılış işlemlerindeki maliyetlerin azaltılması' gibi başlıkların da önemli gelişmeler olduğunu belirten Cantekin, bireylerin yurtdışındaki kaynaklarını Türkiye'ye taşımalarını kolaylaştıracak düzenlemeler içeren geçici 2. maddenin de, ekonomiyi rahatlatacak bir etki oluşturmasını beklediklerini ifade etti.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Mehmet Cantekin, "Finans hizmetleri sunan kurumların vergi kanunları karşısındaki durumları gözden geçirilerek özel karşılıkların gider yazılamaması gibi farklı uygulamaların ortadan kaldırılmasına yönelik temsil ettiğimiz sektörlerin rekabet gücünü artırma yönündeki gayretlerimizi sürdüreceğiz. Adres paylaşım sistemine erişebilmek gibi vergisel olmayan konularda da gerekli düzenlemelere ilişkin çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Sabah

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)