BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBank of America aşılanan personeli ofise çağırıyor----

Bank of America aşılanan personeli ofise çağırıyor

Bank of America aşılanan personeli ofise çağırıyor
18 Haziran 2021 - 17:30 www.finansgundem.com

ABD’nin en büyük bankalarından Bank of America’nın CEO’su Brian Moynihan Eylül ayında ABD İşçi Bayramı ardından aşılanan personelin ofis geri dönmesini istediğini açıkladı


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bank of America aşılanan tüm çalışanlarının Eylül ayı başındaki Amerikan İşçi Bayramı'ndan sonra ofise dönmesini bekliyor. Dev banka daha sonraki süreçte aşılanmamış personelin ofise dönmesi için planlar geliştirmeye odaklanacak.

BoA CEO’su Brian Moynihan Perşembe günü Bloomberg’e verdiği röportajda, firma çalışanlarının 70 binden fazlasının aşı durumlarını gönüllü olarak bankaya açıkladığını söyledi. Dünya çapında 210.000'den fazla çalışanı olan firma, aşı olan personelini ofise geri dönmeye davet etti.

Moynihan açılamasında, “Şu anda aşılanan çalışanlarımızı ofise geri alıyoruz. Çalışanları ofise döndürmeye konsantre olmuş durumdayız. Zira ofise dönüş insanların CDC (ABD Hastalık Kontrol ve Koruma Merkezi) kurallarına uygun olarak maskesiz hareket etmelerine izin veriyor” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Bank of America ve diğer finans devleri geçtiğimiz haftalarda binlerce finans çalışanını New York'taki ve ABD’Nin diğer bölgelerindeki ofislerine geri çağırma planlarını açıklamaya başladı. Wall Street firmaları arasında ofise dönüş planı en hırslı olan banka ise çalışanlarının bu hafta New York’taki ofislerinde mesai yapmasını isteyen Goldman Sachs oldu.

Moynihan, 6 Eylül ABD İşçi Bayramı tatiliyle ilgili olarak, "İşçi Bayramı'ndan sonra, tüm aşılanmış takım arkadaşlarımız geri dönecek ve oldukça normal bir şekilde çalışabileceğiz. Daha sonraki süreçte sonbahara ilerlerken diğer takım arkadaşları için çalışma yapmaya başlayacağız" dedi.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock da personelin ofise geri dönme planlarını güncelledi. Yatırım devinin çalışanlarıyla paylaştığı bir notta, tamamen aşılanmış ABD çalışanlarının isterlerse gelecek aydan itibaren ofislere geri dönebileceğini belirtildi.

Enflasyon beklentileri

Moynihan, enflasyonda yükseliş belirtilerinin geçici olup olmadığının hala belirsiz olduğunu söyledi.

BoA CEO’su "İstihdam piyasasının sıkılaşacağını göreceksiniz. Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında ilerlerken kredi talebinin toparlanmaya başladığını görüyoruz, bu da geçen sonbahara veya ilkbaharın başına göre daha iyi" dedi.

Moynihan'a göre, ABD’li tüketicilerin teşvik tedbirlerinden aldıkları paranın yaklaşık %70'i henüz harcanmadı ve bu da enflasyonun artmaya devam edip etmeyeceği konusundaki bir diğer önemli faktör. Bankanın küçük işletme müşterilerinin işçi bulmakta zorlandığını ve ücret artışının "kalıcı" hale geldiğini belirten Moynihan, müşterilerin harcamalarının salgın öncesi seviyelerden %20 oranında artarak devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Firma kredi kartı harcamaları alanında da bir yükseliş görmeye başlıyor. Salgın sırasında %70'lik düşüşün ardından BoA CEO’su ekonomik toparlanma sonucu toplam gerilemenin sadece %30 olduğunu söyledi. CEO, tüketicilerin restoran ve seyahat harcamalarının önemli ölçüde arttığını, bununla birlikte firmanın kartlarından müşterilerindeki talep artışının hala devam ettiğini söyledi.

Moynihan, Bank of America'nın ticaret birimine ilişkin açıklamasında, şirketin bilançosunun rakiplerinden "çok da farklı olmayacağını" söyledi. Wall Street bankaları bilançolarına ilişkin öngörüler geçen yıl pandemi sonucu oluşan dalgalı piyasa ortamında gerçekleşen yükselişlerin ardından bilançolarda büyük düşüşler kaydedileceği yönünde.

Finansal piyasalarda yeni bir çağ başlıyor

 

Aviva’da işten çıkarma dalgası bir devri kapattı

 

Morgan Stanley’den ofise dönüş çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)