BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBakan Nebati'den bütçe değerlendirmesi----

Bakan Nebati'den bütçe değerlendirmesi

Bakan Nebati'den bütçe değerlendirmesi
15 Aralık 2022 - 12:51 www.finansgundem.com

Kasım'da Merkezi Yönetim Bütçesi 108,3 milyar TL, faiz dışı dengesi ise 132,7 milyar TL fazla verdi. Açıklanan verilerin ardından Bakan Nebati açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün açıklanan kasım ayına ilişkin bütçe rakamlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Nebati, yılsonu bütçe açığının Orta Vadeli Program tahmininin daha da altında gerçekleşeceğini öngördüklerini söyledi.

Nebati Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Zorlukları üretimle, istihdamla ve büyümeyle aşacağız diyerek yola çıkmıştık. Ekonomimizi büyütüp gelirlerimizi artırarak bütçede iyileşme sağlıyoruz. Mali disiplin politikamızın çıktılarını merkezi yönetim bütçe gerçekleşmelerinde de somut bir şekilde görmekteyiz. " mesajı paylaştı.

Nebati, "Merkezi yönetim bütçemiz Kasım'da 108,3 milyar TL fazla verdi. Böylece, Ocak-Kasım dönemi bütçe açığı 20,4 milyar TL’ye gerilemiştir. Yılsonu bütçe açığının da Orta Vadeli Program tahmininin daha da altında gerçekleşeceğini öngörüyoruz." dedi.

Bütçe 108,3 milyar lira fazla verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)