BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaBA.2 varyantı ciddi hastalıklara neden oluyor----

BA.2 varyantı ciddi hastalıklara neden oluyor

BA.2 varyantı ciddi hastalıklara neden oluyor
18 Şubat 2022 - 15:12 www.finansgundem.com

Japonya'da yapılan araştırmada, Omikron' un alt varyantı BA.2 virüsüyle ilgili tedirgin eden sonuçlara ulaşıldı. BA.2 varyantının ciddi hastalıklara neden olabileceği belirtildi.

Japonya’da, Omikron varyantının tespit edilen alt varyantı BA.2 ile ilgili yeni bir araştırma yayımlandı.

Çalışmada, virüs varyantının bir alt türü olan BA.2’nin, diğer mutasyonlara göre daha hızlı yayılabildiği, aynı zamanda daha ciddi hastalıklara neden olabileceği belirtildi.

Korona virüs ile mücadelede kullanılan araçları etkisiz hale getirebileceği açıklanan yeni varyantın, Japonya'da yapılan yeni laboratuvar deneyleri ile detaylı olarak incelendiği aktarıldı.

BA.2’nin Omikron gibi, aşıların yarattığı bağışıklıktan büyük ölçüde kaçtığı vurgulanan araştırmada, güçlendirici korona virüs aşısı dozunun hastalığı yüzde 74’e kadar engellediğinin altı çizildi.

Alt varyantın ayrıca, şu anda Omikron'a karşı kullanılan monoklonal antikor olan sotrovimab da dahil olmak üzere bazı tedavilere dirençli olduğu bildirildi.

Araştırma ile ilgili konuşan Ohio'daki Cleveland Clinic mikrobiyoloji bölüm başkanı Dr. Daniel Rhoads, "Bu, BA.1'den (Omikron) daha kötü bir virüs olabilir, daha çok bulaşabilir ve daha kötü hastalığa neden olabilir" diye konuştu.

BA.2, orijinal Kovid'e neden olan virüsle karşılaştırıldığında oldukça mutasyona uğramış, Omikron’dan ise farklı olan düzinelerce gen değişikliğine sahip olduğu bir tür olarak tanımlanıyor.

Çalışmayı yürüten Tokyo Üniversitesi'nden araştırmacı Kei Sato, bu bulguların BA.2'nin bir Omikron türü olarak kabul edilmemesi gerektiğini ve daha yakından izlenmesi gerektiğini kanıtladığını savundu.

Sato, verdiği demeçte, "Bildiğiniz gibi BA.2'ye 'gizli Omikron' deniyor" derken, bunun nedeninin, PCR testlerinde Omikron'un yaptığı gibi bir S-gen hedef hatası olarak görünmemesi olduğunun altını çizildi.

ALT VARYANTIN CİDDİYETİ HAKKINDA DÜNYA VERİLERİ

BA.2 üzerine yapılan araştırmalar, alt varyantın Omikron'dan yaklaşık yüzde 30 ila 50 daha bulaşıcı olduğunu ve 74 ülkede tespit edildiğini aktarmıştı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, Kovid-19'lu Amerikalıların yaklaşık yüzde 4'ünün şu anda BA.2'nin neden olduğu enfeksiyonlara sahip olduğunu tahmin ederken, en az 10 ülkede baskın hale geldiği vurgulandı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün haftalık epidemiyolojik raporuna göre baskın olan ülkeler Bangladeş, Brunei, Çin, Danimarka, Guam, Hindistan, Karadağ, Nepal, Pakistan ve Filipinler oldu.(NTV)

ABD'de halkın yüzde 73'ü Omikron'a karşı bağışıklık kazandı

 

'İsrail'de Omikron dalgası kırılıyor'

 

Uzmanından çok ciddi uyarı! Omikron varyantı 2 yaş altı çocuklarda ağır seyrediyor

 

BioNTech'in Omikron aşısı gecikecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)