BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAYM'den yeni Can Atalay kararı----

AYM'den yeni Can Atalay kararı

AYM'den yeni Can Atalay kararı
21 Aralık 2023 - 16:07 www.finansgundem.com

AYM, tutuklu bulunan TİP Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez hak ihlali kararı verdi.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, TİP'ten Hatay Milletvekili seçilen Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay'ın tahliyesi ve hakkındaki yargılamanın durması isteminin reddedilmesi üzerine yapılan ikinci hak ihlali başvurusunu görüştü.

AYM, Anayasa'nın 67'üncü maddesinde güvence altına alınan 'seçilme ve siyasi faaliyette bulunma' hakkı ile 19'uncu maddesinde güvence altına alınan 'kişi hürriyeti ve güvenliği' hakkının 3 karşı oy ile oy çokluğuyla ihlal edildiğine hükmetti.

AYM, Gezi Parkı davasında hakkında 18 yıl hapis cezası kararı verilen Atalay'ın bireysel başvurusunu 25 Ekim'de görüşerek, 'seçilme ve siyasi faaliyette bulunma' hakkı ile 'kişi hürriyeti ve güvenliği' hakkının ihlal edildiğine oy çokluğu ile karar vermişti. İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı Yargıtay'a göndermiş; Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi de ihlal kararına hükmeden AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 

MANEVİ TAZMİNAT ÖDENMESİNE KARAR VERİLDİ

AYM'nin Can Atalay'ın bireysel başvurusuna ilişkin hükmünde, kararın bir örneğinin yeniden yargılama yapılması, cezaevinden tahliyesinin sağlanması ve yeniden yapılacak yargılamada durma kararı verilmesi için 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine oy birliği ile karar verildi. Ayrıca Can Atalay'a 100 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmedildi.

Can Atalay kararı iki yargı erkini karşı karşıya getirdi

 

TİP'in Meclis Başkanı adayı: Can Atalay

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.21 Aralık 2023 20:47

    TAKSİM GEZİ PARKININ YIKILIP YERİNE ALIŞVERİŞ MERKEZİ VE OTEL/BENZERİ YAPILACAĞI AÇIKLANMIŞTI AYRICA TARİHTE TOPÇU TABURU İSYANINA NEDEN OLAN TAKSİM KIŞLASI YERİNE 2 DE ANIT DİKİLECEKTİ AMA PROTESTOLAR BAŞLAYINCA YAPILMADI/YAPILAMADI HÜKÜMETİ DEVİRMEK DİYE BİR AMAÇ SÖZKONUSU OLAMAZ PARKLARA NE YAPILACAĞINA O YERİN BELEDİYESİ VE O BÖLGEDE YAŞAYANLAR/İŞYERİ OLANLAR ANKETLER SONUCU KARAR VERİLMELİDİR PARK OLARAK KALDIĞI İYİ OLDUMU OLMADIMI ? YAPILSAYDI O ÇEVREDE İSTİKLAL CADDESİ ARA SOKAKLARINDAKİ KÜÇÜK İŞLETMELERİN ÇOĞU İFLAS EDEBİLİRDİ