BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAyasofya Camii'nde büyük skandal!----

Ayasofya Camii'nde büyük skandal!

Ayasofya Camii'nde büyük skandal!
09 Mayıs 2022 - 19:57 www.finansgundem.com

Ayasofya Camii'nde Osmanlı döneminden kalma tarihi su haznesinin kapağı kırılarak, içine ayakkabı konuldu

Ayasofya-i Kebir Camii’nde 500 yıllık imparatorluk kapısının tahrip edilmesinin ardından şimdi de Osmanlı zamanından kalma su haznesinin kapağı kırıldı ve içine ayakkabı konuldu.

Olay yerine giderek incelemelerde bulunan Sanat Tarihi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Yaşar, büyük skandalla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sözcü'de yer alan habere göre, su hazinesinin Osmanlı döneminde, ustalar tarafından yapıldığını söyleyen Yaşar, “Bu hazine, tarihi ve içine su konulan bir küp. Orada sabit duruyordu. Üzerinde de normalde kurşun bir kapak vardır. O hasar görmüştü ve ayakkabı konmuştu. Şimdi de rezalet üzerine başka bir rezalet yapılmış ve o tarihi, kırılan kapağın üzeri başka bir metalle kapatılmak istenmiş” dedi.

“BÖYLE GİDERSE DEVASA KUBBE TEPEMİZE ÇÖKER”

“Bu metal rezalet bir restorasyonla bir kaynakla haznenin üzerine tutturulmuş” diyen Yaşar, “Ayasofya müze iken bilim kurulu vardı ve ‘Ayasofya çok hassas durumda ve 20 kişilik gruplar halinde içeri alınsın ‘ denmişti. Şu anda skandal üzerine skandallar devam ediyor. Böyle giderse 1500 yıl dayanan Ayasofya, bu devasa kubbe 2050'yi görmeden tepemize çöker. Burası bizim en değerli varlığımız. Biz de tüm dünyaya rezil oluruz” diye konuştu.

Ayasofya’nın bekçisi kayboldu

 

UNESCO'dan Ayasofya ve Kariye uyarısı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)