BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiAy’a iniş yapacak ilk ticari uzay aracı fırlatıldı----

Ay’a iniş yapacak ilk ticari uzay aracı fırlatıldı

Ay’a iniş yapacak ilk ticari uzay aracı fırlatıldı
12 Aralık 2022 - 16:58 www.finansgundem.com

Musk’ın şirketi SpaceX’in Falcon 9 roketiyle Japon şirket Ispace’e ait olan bir uzay aracı ve NASA’ya ait olan bir uydu, Ay yörüngesine doğru fırlatıldı. Eğer başarılı olunursa, Japonya’nın ve bir özel şirketin Ay’a iniş yapan ilk uzay aracı olacak.

Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX, Japon şirket Ispace’in Hakuto-R programının birinci görevinde, şirketin Series 1 uzay aracını fırlattı. Görevin başarıyla sonuçlanması durumunda araç, Japonya’nın Ay’a iniş yapacak ilk uzay aracı olmakla beraber, Ay’a iniş yapan ilk ticari uzay aracı olma unvanını da taşıyacak. NASA’nın uydusu ise Ay’da su buzu arayacak.

Aslen kasım ayının sonunda gerçekleşmesi planlanan fırlatma, iki kez ertelenmesinin ardından ABD’nin Florida eyaletinde yer alan Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri Üssü’nde gerçekleşti.

Japonya Uzay Araştırma Ajansı’na (JAXA) ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait birer kara aracı, deneysel bir katı hal pili ve bir müzik diski taşıyan uzay aracının, nisan ayının sonunda Atlas kraterine inmesi planlanıyor.

Rusya, Elon Musk'ın şirketi SpaceX'e rakip oluyor

 

SpaceX'ten Pentagon'a mektup: Finanse edecek durumda değiliz

 

SpaceX çalışanlarından125 milyar dolarlık hisse satışı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)