BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAy'a iniş görevinden ilk görüntüler geldi----

Ay'a iniş görevinden ilk görüntüler geldi

Ay'a iniş görevinden ilk görüntüler geldi
18 Şubat 2024 - 14:34 www.finansgundem.com

Intuitive Machines’in ilk Ay’a iniş aracı olan Nova-C’yi yörüngeye taşıyacak roket yolculuğundan ilk fotoğrafları gönderdi.

Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarılı bir şekilde fırlatılan Intuitive Machines’in ilk Ay’a iniş aracı Dünya'nın görüntülerini paylaştı.

Intuitive Machines'in Odysseus uzay aracı , 15 Şubat'ta SpaceX Falcon 9 fırlatmasının ikinci aşaması olan ayrılmanın gerçekleşmesinin ardından kısa bir süre sonra arka planda Dünya'nın olduğu birkaç görsel yayınladı.

Planlanan rotasında başarılı bir şekilde ilerleyen Intuitive Machines‘in Odysseus aracı hakkında konuşan ekip, uzay aracının motor ateşlemesi gibi kritik adımları başarıyla tamamladığını belirtti.

Halka açık bir şirket olarak faaliyet gösteren Intuitive Machines’in CLPS programı kapsamında Ay yüzeyine yük taşımak için NASA ile 3 yıllık sözleşme imzaladığı biliniyor. IM-1 görevini başlatmak üzere normal şartlarda dün gerçekleştirilmesi beklenen fırlatma teknik aksaklıklar nedeniyle ertelenmişti.

Ay’a iniş yapacak ilk ticari uzay aracı fırlatıldı

 

Japonya Ay’a indi

 

Trump'tan NASA’nın Ay’a gidiş projesine tepki

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)