BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAvusturalya Merkez Bankası faizi sabit tuttu----

Avusturalya Merkez Bankası faizi sabit tuttu

Avusturalya Merkez Bankası faizi sabit tuttu
05 Aralık 2023 - 07:31 www.finansgundem.com

Avustralya Merkez Bankası (RBA) Salı günü beklendiği gibi faiz oranlarını sabit tutarak, gelecek yıl daha fazla faiz artırımına gerek olup olmadığına karar vermesi için piyasa beklentileri doğrultusunda faiz oranında değişikliğe gitmedi

Avustralya Merkez Bankası piyasa beklentileri doğrultusuna faizde değişikliğe gitmeyerek faizi sabit tuttu.

Avustralya Merkez Bankası (RBA) Salı günü beklendiği gibi faiz oranlarını sabit tutarak, ekonominin durumunu değerlendirmesi ve gelecek yıl daha fazla faiz artırımına gerek olup olmadığına karar vermesi için piyasa beklentileri doğrultusunda Faiz oranında değişikliğe gitmedi.

Aralık ayındaki politika toplantısını tamamlayan Avustralya Merkez Bankası (RBA), faiz oranlarını yüzde 4,35 ile 12 yılın en yüksek seviyesinde tutarken, Kasım ayından bu yana alınan ekonomik verilerin genel olarak beklentilerle uyumlu olduğunu ekledi.

RBA, üst üste 10 toplantı sürdürdüğü faiz artırımına Nisan ayı toplantısında ara verdikten sonra, Mayıs ve Haziran toplantısında sürpriz bir şekilde yeniden artırıma gitti. Banka, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim toplantılarında faizde herhangi bir değişiklik yapmazken, Kasım toplantısında 25 baz puan daha artış gerçekleştirdi.

Açıklamada, enflasyonun yüzde 2 ila 3'lük hedef aralığına geri getirilmesindeki ilerlemenin önceki tahminlerden daha yavaş olduğu yönündeki görüşünü yansıttığı belirtildi.

Avusturalya'da enflasyon beklentilerin üzerinde açıklandı

 

Avusturalya ekonomisinde 2.çeyrekte büyüme gerçekleşti

 

Avusturalya Merkez Bankası faiz artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)