BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvustralya'dan Macron'a: Görüşme planımız yok!----

Avustralya'dan Macron'a: Görüşme planımız yok!

Avustralya'dan Macron'a: Görüşme planımız yok!
21 Eylül 2021 - 09:24 www.finansgundem.com

Amerika’da açıklamalarda bulunan Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşme planı olmadığını söyledi.

Resmi temaslar için Amerika’ya giden, Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşme planı olmadığını söyledi.

Başbakan Morrison, Fransa ile 90 milyar Avustralya doları (yaklaşık 66 milyar ABD doları) tutarındaki geleneksel denizaltı filosu inşa etme projesinin iptaliyle alakalı açıklama yaptı.

Anlaşmanın iptaliyle alakalı olarak Fransa'nın hayal kırıklığına uğramayacağını düşünmenin saflık olacağını ama bunu Avustralya'nın ulusal çıkarları için yapılması gerektiğini açıklayan Morrison, ‘‘Avustralya'nın yaptığı, bölgenin barış ve istikrarına katkıda bulunmaktır. Tüm ülkeler kendi çıkarları doğrultusunda kararlar almak zorundadır.’’ ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşme planı olmadığını belirten Morrison, ‘‘Şu anda bunun için bir fırsat yok. Bu fırsatın zamanla geleceğinden eminim. Ancak şu andaki hayal kırıklığını anlıyorum ve Paris'e dönen Büyükelçileri ile istişareler üzerinde çalışıyorlar ve bu konuda sabırlı olacağız.’’ şeklinde konuştu.

FRANSA'DAN, AVUSTRALYA’YA ‘‘İHANET’’ SUÇLAMASI VARDI

Avustralya, Fransız Naval Group ile yaptığı 12 geleneksel dizel elektrikli denizaltı inşasını öngören sözleşmenin iptal edildiği açıklamıştı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ise konuyla alakalı olarak ''ihanet'' ve "sırtımızdan vurulduk." açıklamasında bulunmuştu.

Macron, Cezayirlilerden özür diledi: Vefa borcumuzu ödeyemedik

 

Fransa'dan ABD'ye AUKUS öfkesi sürüyor!

 

Morrison Fransa’yla anlaşmayı iptal ettiği için pişman değil

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)