BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron, Cezayirlilerden özür diledi: Vefa borcumuzu ödeyemedik----

Macron, Cezayirlilerden özür diledi: Vefa borcumuzu ödeyemedik

Macron, Cezayirlilerden özür diledi: Vefa borcumuzu ödeyemedik
20 Eylül 2021 - 15:59 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Cezayir Bağımsızlık Savaşı sırasında kendi halkına karşı Fransa'nın saflarında savaşan Cezayirlilere (Harki) karşı vefa borcunu ödemedikleri için ülkesi adına özür dilediğini açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı'nda düzenlenen resepsiyonda Harkileri kabul etti.
Macron düzenlediği basın toplantısında, Cezayir Bağımsızlık Savaşı'nda Fransa'nın yanında savaşanlara minnettarlığını ifade etti, "Terk ettiğimiz savaşçılardan, hapse giren ailelerinden özür diliyorum" dedi.

Bu yıl içerisinde bir yasa çıkartacaklarını, Harkilerin tanınması ve haklarının verilmesini sağlayacaklarını ifade eden Macron, "Harkilerin onuru, ulusal hafızaya kazınmalı" ifadesini kullandı.

Fransa'da 2003 yılından bu yana her yıl 25 Eylül, Cezayir Bağımsızlık Savaşı sırasında Fransa'nın yanında savaşan Harkileri anma günü olarak kutlanıyor.

 

Cezayir'in 1954-1962 yıllarında verdiği Bağımsızlık Savaşı sırasında, sayıları 200 bini bulan Harkiler Fransa ordusuna destek vermişti. Fransa için hayatlarını tehlikeye atan yüzbinlerce Harkiden sadece 42 bini Fransız ordusu tarafından Fransa'ya tahliye edilmiş, 40 bin kadar Harki de kaçak yollardan Fransa'ya ulaşmıştı. Yaklaşık 100 bin Harki ise Cezayir'de kaderlerine terk edilmişti. Eski Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 25 Eylül 2016'da, Harkilerin terk edilmesinde, kalanların Cezayir'de öldürülmesinde ve Fransa'daki kamplara getirilenlerin yaşamak zorunda kaldığı insanlık dışı koşullarda, Fransız hükümetlerinin sorumluluğunu kabul etmişti.

 

Fransa'nın İngiltere ve ABD ile krizinde yeni gelişme: Toplantı iptal

 

Morrison Fransa’yla anlaşmayı iptal ettiği için pişman değil

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)