BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAvukattan milyon dolarlık vurgun!----

Avukattan milyon dolarlık vurgun!

Avukattan milyon dolarlık vurgun!
30 Mayıs 2022 - 08:22 www.finansgundem.com

İstanbul Adliyesinde Aydın M. isimli avukat, milyon dolarlık davayı kazanabilmek için mübaşire bin lira rüşvet vererek dosyayı dışarı çıkarıp içerisine sahte imzalı yaklaşık 1.5 milyon dolar tutarında (24 milyon lira) senet yerleştirdi.

Mehmet Yahya Sönmez isimli iş insanı 11 Ekim 2019'da öldü. Vefatının ardından iki çocuğu ve eşine milyonlarca lira ve taşınmaz miras olarak kaldı. Sönmez'in vefatının üzerinden 2 sene sonra özel bir bankadan Burcu Sönmez'e hesaplarına haciz konulduğuna dair mesaj geldi. Borcu olmadığı için gelen mesajdan şüphelenen genç kadın e-devlet üzerinden inceleme yaptığında mallarına ve banka hesaplarına haciz konulduğunu fark etti.

DAVA DOSYASINDA 1,5 MİLYON DOLARLIK SAHTE SENET

Avukatları aracılığıyla harekete geçen genç kadın Bakırköy 2. İcra Müdürlüğü tarafından açılan hacizlerin ölen babasının borçlarından kaynaklı olduğu iddiasıyla yaklaşık 1.5 milyon dolarlık (24 milyon lira) senetle gerçekleştiği ortaya çıktı. Senetlerde yapılan incelemede imzaların Mehmet Yahya Sönmez'e ait olmadığını fark eden aile haciz kararlarına itiraz etti. İtirazlar sırasında aile, haciz için oluşturulan dosyanın içerisinde İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesinde yapılan bir yargılama sırasında 3 adet protokol fotokopisinin sunulduğunu fark etti.

24 MİLYON LİRA TAHSİL ETMEYE ÇALIŞMIŞLAR

Bu kez 2010'da Mehmet Yahya Sönmez'in borçlu olarak bulunana ve kapanan dosyanın peşine düşen aile İstanbul Adliyesine gelerek Asliye Hukuk Mahkemesi kalemine aslı gibidir kaşesi vurulan senetlerin ne şekilde dosyaya konulduğunu sordu. Dosyaya sahte evrak yerleştirildiğini anlayan Burcu ve Burak Sönmez İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Kendilerinden sahte senetle yaklaşık 24 milyon lirayı tahsil etmeye çalışan kişi ya da kişilerin bulunarak cezalandırılmasını talep ettiler.

DOSYAYI MÜBAŞİR ARŞİVDEN ÇIKARMIŞ

Şikayet üzerine savcılık olayla ilgili kapsamlı soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında 2010'da İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesinde kapanan dosyanın içerisine sahte imzalı senetler konularak haciz işlemi başlatıldığını tespit etti. Dosyayı mübaşirin arşivden çıkardığı ve bir alışveriş merkezinde Mithat B., isimli kişiye teslim ettiği belirlendi.

4 ŞÜPHELİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında olayla bağlantısı bulunan Avukat Aydın M., Çetin T., Hüseyin Ş., ve Mithat B., emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı. Savcılık soruşturma kapsamında 2010'da sona eren dosyayı para karşılığında arşivden çıkararak ele geçiren ve sahte imza ile senet düzenleyen 4 şüpheliyi tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Hakimlikte üzerlerine atılı suçlamaları reddeden 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili savcılığın yürüttüğü soruşturma devam ediyor.(Sabah)

Tele-dolandırıcılar bankacıyı tuzağa düşürdü

Adliye personeline dolandırıcılık şoku!

Sosyal medya dolandırıcılarına operasyon

Dolandırıcılık kayıplarını bankalar ödeyecek

İnternetten alışverişte dolandırıcı riski

Telefon dolandırıcıları güvenlik kamerasına yakalandı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)