BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDolandırıcılık kayıplarını bankalar ödeyecek----

Dolandırıcılık kayıplarını bankalar ödeyecek

Dolandırıcılık kayıplarını bankalar ödeyecek
11 Mayıs 2022 - 10:12 www.finansgundem.com

İngiltere Hükümeti, nakde erişimi korumak ve bankaların müşteri bilgilerinin üçüncü şahıs tarafından ele geçirilmesiyle gerçekleşen dolandırıcılık vakalarında geri ödeme yapmasını sağlama amacıyla yeni bir yasa çıkaracak.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Parlamentosu Eyalet Açılışı nakit kullanımı ve mali dolandırıcılıklar konusunda dikkat çeken bir yasa tasarısını gündeme taşıdı. Parlamento açılışındaki Kraliçe II. Elizabeth’in konuşmasında yeni finansal hizmetler ve piyasalar yasa tasarısı açıklandı. Konuşmada yasa tasarısının amacının "İngiltere genelinde para çekme ve para yatırma tesislerinin sürekli kullanılabilirliğini ve ülkenin nakit altyapısının uzun vadede sürdürülebilir olmasını sağlamak” olduğu belirtildi. Kraliçe II. Elizabeth İngiltere Parlamentosu Eyalet Açılışı’na direkt katılım gerçekleştiremedi.

Yasa tasarısında authorised push payment (APP) denilen ve banka müşteri bilgilerinin üçüncü şahıs tarafından ele geçirilmesiyle gerçekleşen dolandırıcılık vakalarının her yıl yüz milyonlarca sterlin dolandırıcılık kaybına neden olduğu belirtildi. Tasarıya göre APP kayıplarında İngiltere’nin ödeme sistemleri düzenleme kurumu aracılığıyla bankalardan müşteri zararının geri ödenmesinin talep edilecek.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre dijital ödemelerin yaygınlaşması ve nakit sisteminin kullanımının azalması uzun bir süredir İngiliz tüketici örgütlerinin nakde erişim konusunda endişelerini dillendirmesine sebep oluyordu. Yeni yasa tasarısında nakit kullanımının da güvence altına alınacağını belirtiliyor.

Finextra’nın haberine göre İngiltere Hazinesi Ekonomi Müsteşarı John Glen konuyla ilgili açıklamasında, “Nakit paraya erişimin birçok insan için, özellikle de savunmasız gruplardakiler için hala hayati önem taşıdığını biliyoruz. Bunu koruyacağımıza söz verdik ve bu yasa tasarısıyla bu sözü yerine getiriyoruz” dedi.

Glen, “Ayrıca, düzenleyici kurumun, suçu olmadığı halde para kaybeden insanlara bankaların geri ödeme yapmasını sağlamak için harekete geçebilmesine imkan getirerek, yıkıcı bir etkiye sahip olabilecek finansal dolandırıcılık mağdurları için de uğraş veriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yasa tasarısı, İngiltere'nin AB dışında mali düzenleme rejimini değiştirmesinin ilk adımı olan 2021 Finansal Hizmetler Yasası'na atıfta bulunuyor. Glen, önerilen önlemler hakkında daha fazla ayrıntının, tasarı resmi olarak tanıtıldığında mevcut olacağını söyledi.

Telefon dolandırıcıları güvenlik kamerasına yakalandı

 

İnternetten alışverişte dolandırıcı riski

 

Nakit paralar tarih oluyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)