BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'yı 'gaz sancısı' sardı----

Avrupa'yı 'gaz sancısı' sardı

Avrupa'yı 'gaz sancısı' sardı
18 Mart 2022 - 15:28 www.finansgundem.com

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, Rus doğalgazının yasaklanmasının Avrupa genelinde bir ekonomik krize yol açacağını, İngiltere’ye ise maliyetinin 70 milyar sterlin olacağını açıkladı.

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, Avrupa Birliği (AB) genelinde Rusya’dan petrol ve doğalgaz ithalatına ambargo uygulanması halinde bu durumun Avrupa genelinde bir ekonomik şoka neden olacağı konusunda uyardı.

Bakan, bunun İngiltere ekonomisine vereceği zararın en az 70 milyar sterlin olacağını da vurguladı.

Financial Times’ın haberine göre, Sunak kabine toplantısında yaptığı konuşmada, AB’nin Rusya’dan petrol ve doğalgaz ithalatını hemen yasaklaması durumunda, İngiltere de dahil Avrupa genelindeki ekonomilerin resesyona sürükleneceğini söyledi.

İngiliz bakan, bu yasağın İngiliz ekonomisine gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYİH) yaklaşık yüzde 3’üne denk gelen, 70 ila 75 milyar sterlin arasında zarara yol açacağına dikkat çekti.

Sunak, İngiltere Hazine Bakanlığı’nın vatandaşların enerji maliyetlerini karşılamalarına yardımcı olmak için şimdiden milyarlarca sterlin harcadığını belirterek, “Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin hayat pahalılığı üzerindeki etkisini izlemeye devam edeceğiz” dedi.(Şarku’l Avsat)

Gazprom: Avrupa'ya gaz gönderimi sürüyor

 

Avrupa'da doğalgaz fiyatları yükseliyor

 

Bulgaristan Rus gazını kullanmayacak

 

Alman E.ON şirketi, Gazprom'dan gaz alımını durdurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)