BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAvrupa’nın ilk 3D evi kiralandı----

Avrupa’nın ilk 3D evi kiralandı

Avrupa’nın ilk 3D evi kiralandı
01 Mayıs 2021 - 08:42 www.finansgundem.com

Hollanda’da üç boyutlu baskı teknolojisi kullanılarak yapılan ilk evde yaşam başladı. Eindhoven kentinde bulunan ve dijital anahtarla girilen 3D evin aylık kirası ise 800 euro

Hollandalı Elize Lutz ve eşi Harrie Dekkers, tamamen üç boyutlu (3D) baskı teknolojisi kullanılarak yapılmış Avrupa’daki ilk evin kiracısı oldu. Başkent Amsterdam’da emekli esnaf olan 70 yaşındaki Lutz ve 67 yaşındaki Dekkers, önceki gün iki yatak odalı bungalovlarının ön kapısını açmalarını sağlayan bir uygulama olan ‘dijital anahtarlarını’ teslim aldı.

Eindhoven kentinde Beatrix kanalı kenarındaki bir arsa için planlanan beş evden ilki olan söz konusu mülk, boyutları geleneksel yöntemlerle inşa edilmesi zor ve pahalı olan bir kayanın şeklinden esinlenilerek yapıldı. İnşaat firması Saint-Gobain Weber’ın yaptığı ev, aynı zamanda 3D yazıcı kullanılarak yapılan ilk yasal olarak yaşanabilir ve ticari olarak kiralanan mülk olarak da tarihe geçti. 1 Ağustos’tan itibaren 6 ay boyunca mülkte yaşamak için ayda 800 euro ödeyecek olan çift, ilanı internette gördükten sonra evi çok beğendiklerini söyledi.

Çift, “Bu evin çizimini gördük ve tıpkı bir peri masalı bahçesi gibiydi. Bir sığınak hissi veriyor ve güvenli hissettiriyor” dedi. Eindhoven belediyesinin konut ve mekansal gelişiminden sorumlu belediye meclisi üyesi Yasin Torunoğlu ise “3D ev ile artık geleceğin tonunu belirliyoruz; şekline karar verdiğiniz evlerle birlikte uygun fiyatlı mülklerin hızlı bir şekilde yapılması” dedi.

3D yazıcılarla konut inşa ediyor

3D yazıcıyla 10 bin dolar maliyetli ev üretildi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)