BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem3D yazıcılarla konut inşa ediyor----

3D yazıcılarla konut inşa ediyor

3D yazıcılarla konut inşa ediyor
07 Ağustos 2020 - 11:22 www.finansgundem.com

Rus bir startup şirketi, üç boyutlu yazıcılar yardımıyla California'da konut inşa etmek için 30 milyon dolar yatırım topladı.

Forbes dergisi, projenin altında Skolkovo Vakfı eski yatırım direktörü Vyaçeslav Solonitsın'e ait Mighty Buildings adlı şirketin imzasının olduğunu yazıyor.

Startupın hayata geçirdiği yöntemle evlerin iki kat daha hızlı inşa edileceği bildirildi. Üç boyutlu yazıcıların devreye girmesiyle 32 metrekarelik tek odalı bir stüdyonun yapımı 24 saatten kısa bir sürede tamamlanıyor.

Startupın kullanılan işgücünü de yüzde 95, atık üretimini de yüzde 10 oranında azaltacağı ileri sürülüyor. İnşa edilecek dairelerin normal dairelerden yüzde 45 daha ucuza malolması bekleniyor.

Dergiye konuşan Mighty Buildings yetkilileri malzeme olarak Light Stone Material tabir edilen mineral dolguların ve termoreaktif plastiklerin kullanılacağı bilgisini paylaştı.

Habere göre, Mighty Buildings iki konutu tamamlayarak müşterilere teslim etmiş durumda.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)