BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'da o iki ülke savaşın eşiğine geldi----

Avrupa'da o iki ülke savaşın eşiğine geldi

Avrupa'da o iki ülke savaşın eşiğine geldi
02 Ekim 2023 - 00:39 www.finansgundem.com

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in Kosova’nın kuzeyini ilhak girişimine doğrudan angaje olduğunu belirten Sveçla, 'Kosova Cumhuriyeti'nin kuzeyinin ilhakı organize ediliyor' ifadelerini kullandı

Kosova İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla, Sırbistan'ın Kosova'nın kuzeyini ilhak etmeye çalıştığına dair kanıtlar topladıklarını ve saldırganların uzun süredir Sırbistan'daki Sırp askeri üslerinde hazırlık yaptığını söyledi.

Kosova’nın kuzeyindeki Mitroviça’daki polis kampında düzenlenen basın toplantısında, Kosova İçişleri Bakanı Sveçla ile Kosova Polisi Genel Müdürü Gazmend Hoxha açıklamalarda bulundu.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in Kosova’nın kuzeyini ilhak girişimine doğrudan angaje olduğunu belirten Sveçla, “Sırbistan'ın, Vucic’in, Zveçan’ın Banjska köyüne düzenlenen saldırıyla bağlantısına her gün yadsınamaz gerçeklerle tanık oluyoruz. Bu terör örgütünün tek hedefi vardı: Kosova Cumhuriyeti’nin kuzeyinin ilhakı.” ifadelerini kullandı.

''37 MEVZİDEN SALDIRI ORGANİZE EDİLİYOR''

Sırbistan'ın, bölgenin en genç ve demokratik devletine saldırdığına dikkat çeken Sveçla, sözlerini şöyle sürdürdü:

Sveçla ayrıca delillerin ortaya çıkmasının ardından, Sırbistan’ın bu terör saldırısı nedeniyle uluslararası aktörler tarafından kınanması ve yaptırıma tabi tutulmasının gerekli ve hayati olduğunun altını çizdi.

Genel Müdür Hoxha da Banjska’daki saldırıyı gerçekleştiren grubun uzun süre Sırp ordusunun askeri üslerinde eğitim aldığını işaret ederek, “Plan, Kosova’nın kuzeyinin tümüyle ilhakına yönelik bir plandı. Elimizde bulunan ve şu anda sizlerle paylaşamadığımız belgelerde, ilk etapta sadece Banjska ve Zveçan’da değil, emniyet birimlerimize saldırıların gerçekleştirileceği 37 mevziden kuzeyin ilhak edilmesi ve daha sonra Sırbistan’a giden serbest bir koridorun oluşturularak, silahlı direniş ve ülkede yeni bir gerçeklik yaratılması için gerekli insan, malzeme, uzman ve diğer malzemelerin sağlanması öngörülüyordu.” dedi.

''SIRP DEVLETİ SALDIRILARI DESTEKLİYOR''

Öte yandan Kosova Başbakanı Albin Kurti, Sveçla'nın basın toplantısında duyurduğu görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

Kurti, silahlı Sırp grubundan ele geçirilen dron görüntülerini, “Saldırıları gerçekleştiren teröristler, saldırılardan yaklaşık 4 gün önce Sırp ordusunun önemli üslerinden Pasuljanske Livade’de eğitim almıştı. Kopaonik üssünde başka tatbikatlar da yapıldı. Saldırılar Sırp devletinin tam desteği ve planlamasıyla gerçekleşti.” notuyla paylaştı.

İngiltere, Kosova'ya asker gönderiyor

 

Kosova Sırbistan'dan askerlerini çekmesini istedi

 

Türkiye, Kosova'daki saldırıyı kınadı

 

Büyük gerginlik! Kosova'da Sırplar'la çatışma: 4 ölü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)