BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa'da gaz fiyatlarında yatay seyir----

Avrupa'da gaz fiyatlarında yatay seyir

Avrupa'da gaz fiyatlarında yatay seyir
05 Temmuz 2023 - 14:46 www.finansgundem.com

Avrupa gaz fiyatları arzda artış ile yatay seyrediyor

Avrupa’da aylık vadeli gaz kontratları, bakımın ardından Norveç arzında beklenen iyileşme ve artan depolama depolama seviyeleri ile LNG arzına ilişkin endişeleri dengelenmesine bağlı olarak bugün yatay bir seyir izliyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Temmuz vadeli kontrat 0,77 EUR düşüşle 34,64 EUR/MWh seviyesinden bugünkü son işlemini yaptı. İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri ise 1,38 p düşüşle 85,40 p/th seviyesinden satış gerçekleştirdi.

Bir trader, Norveç'in Avrupa’nın geriye kalanına yaptığı ihracat hacmindeki gerilemenin giderilmesi ve stok seviyelerinin yükselmesini sağlayan LNG enjeksiyonlarına atıfta bulunarak, “Arz fazlası var” bilgisini aktarıyor.

TSO Gassco verilerine göre Norveç'ten Avrupa'ya ileitlen gaz hacmi 2,4 milyon mᶟ artışla 252,1 milyon mᶟ/gün düzeyine yükseldi.

Kesintiler nedeniyle şu anda yaklaşık 121 milyon mᶟ/gün seviyesinde iletim kapasitesi faaliyet dışı bir durumda bulunuyor.

Avrupa Gaz Altyapısı verileri, AB depolama tesislerinin en son %78 dolu olduğunu gösteriyor.

Petrol ve gaz devi Rusya'da cari açık tehdidi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)